Peder tok frem skipstrompeten da vi møtte folk ute på Stillehavet. Slikt må feires
Peder (20kg) var også storfornøyd med fangsten, Skipjack Tunfisk på 15,5kg.
Ingen småkar (i forgrunnen). Kapteinen var storfornøyd da vi klarte å berge en Wahoo på 17 kg ombord.
Gjensidig fotografering idet vi seiler opp på siden av Don Quijote midt ute på Stillehavet. Det ble Bursdagspresang, pannekaker MED blåbærsyltetøy og ferskt brød overføres under fart i åpen hav.
«Don Quijote»

«Empire» rakk ikke bursdagsselskap i Stillehavet

Stemningen ombord er fortsatt på topp etter 18 døgn underveis mot Marquesas. Vi kom riktignok ett døgn forsinket til bursdagsselskapet til norske Inga, som seiler med «Don Quijote».  

Publisert Sist oppdatert

Sist torsdag kunne vi hale vi ombord en 15,5 kg Skipjack Tunfisk, etter en times lang kamp om hvem som skulle gå av med seieren. Som om ikke det var nok, ble det stor fisk også neste dag. En Wahoo på hele17 kg og 1½ meter lang. Vi begynner å nærme oss grensen for hva vi kan klare å få ombord. Siden har det siden gått i fisk til frokost, lunsj og middag, frem til idag. Lukten i kjøleboksen fortalte at nå var det slutt på holdbarheten...

Skandinavisk møte

Vi hadde planer om et rendezvous med den svenske båten Don Quijote, med norske Inga og svenske Johann ombord. Don Quijote på 26 fot, seilte fra Galapagos en uke før oss. Båten er mindre enn Empire, og holder følgelig også noe lavere fart. Inga har bursdag 22. juli, og en stund så det ut til at vi ville passere dem denne dagen. Dessverre kom vi et døgn for sent. Om morgenen den 23. skimtet vi Don Quijote i horisonten. Noen timer senere seilte vi opp på siden av båten og reduserte seilføringen vår for å senke farten. Gratulasjoner ble overbrakt og presanger, pannekaker og nybakt brød ble overført under fart, før vi noen timer senere igjen satte fulle seil, med kursen videre mot Marquesas.

Mer fisk

Da vi etter en halv times seiling videre, kunne melde om nok en fisk på kroken, følte Inga og Johann seg urettferdig behandlet. Ombord i Don Quijote har fiskelykken så langt ikke vært like god som i Empire… Den lille Skipjack Tunfisken på 1 kg var dog full av mark i kjøttet, og ble overgitt til havet.

Passatvinden bærer oss stødig vestover. De siste dagene har vi hatt spinnakeren oppe så lenge det har vært dagsly, så vi kan notere gode døgndistanser. Vi regner med å ankre utenfor Atuona på Hiva Oa om ca. 5 døgn.

Ship Ohoi!