Seilreparasjon på havet

«Empire» er i Stillehavet etter å ha besøkt Galapagos. Etter fire dagers jobb er storseilet oppe igjen.

Publisert Sist oppdatert

E-post fra Empire via satellittelefon

16. juni ombord i Empire kl 20.30 lokal tid (UTC -8)

Posisjon 06º32S 112º17W

Vi er underveis mot Marquesas på 10. døgnet og nyter å være på havet igjen. Storseilet kunne endelig heises det 5. døgnet underveis, etter 4 dagers sy jobb. Da vi heiste seil på vei fra Galapagos var Kapteinen ikke fornøyd med innsatsen vi hadde gjort med å sy inn masteliket mens vi lå for anker utenfor Academy Bay. Ned med seilet igjen…

Mistet snøret på havet.

Vi sprettet av hele foilen på masteliket igjen, før vi sydde det hele sammen nok en gang. På forhånd trodde vi at det mest spennende i forbindelse med ”seilmaker jobben” underveis, var om symaskinen ville holde. Da Heidi mistet 500 meter med sytråd overbord, den enste sterke vi hadde som passet i symaskinen, stod ikke akkurat stemningen i taket. Heldigvis hang den ene enden av tråden igjen ombord. Etter hektisk aktivitet fikk vi trukket alle 500 meter med tråd tilbake ombord. Etter noen timer med nøsting av sytråd var vi klare for nytt forsøk.

Spiser bananer

Vi har god vind. Det siste døgnet har vinden øket til 8 - 10m/s, fortsatt fra ØSØ. Vi gjør godt fart med storseil, genoa og kutterstag-seil.

Med ca èn knop medstrøm, sklir de nautiske milene. Vi er nå nesten halvveis

mellom Galapagos og Marquesas.

I går ble de siste bananene gule, så det er bananer til frokost, middag og lunsj.

I kjøleboksen ligger restene etter en 4 kg Dorado, som vi fikk i går. Solteltet er oppe, det er 26 grader i vannet og vi behøver ikke lenger å ha (mange) klær på, hverken om dagen eller om natten.

Ship O’hoi

Heidi & Eivind – og Peder