Empire runder Kapp Horn
Eivivnd og Peder i Peru
Eivind, Peder og Heidi

«Empire» mot Galapagos

I dette øyeblikk setter Eivind og Heidi i den norske Bavariaen kursen mot Las Islas Encantadas – de forheksede øyene.

Publisert Sist oppdatert

«Empire» skal seile 1800 nm og regner med å brue 14 dager på etappen. Det er en ti del av total utseilt distanse siden de startet i Oslo for to år siden. Med seg fra Chile til Galapagos har de Peder, Eivinds sønn.

Busstur til Peru

Mail fra Heidi etter en avstikker til Peru før de la ut mot Galapgos:

Vi er ”hjemme igjen” i Empire og tilbake i Antofagasta etter en flott og opplevelsesrik tur til Peru, Cusco og Machu Picchu. Turen ble litt kortere enn antatt da vi hadde håpet å oppleve mer av Titicacasjøen og Bolivia. Peder ble trolig høydesyk på vei til Puno ved Titicaca sjøen, 3850moh, og vi fant det best å returnere til lavlandet. Kan hende var det bare en vanlig virus, men vi ville ikke utfordre skjebnen.

 

Beder med båt enn buss

En ting er sikkert, etter en uke som backpackere er vi glade for at vi opplever verden fra sjøsiden og med egen båt. Om vi av og til synes inn og utsjekk med båt er tidkrevende og byråkratisk, er det ingen ting mot å reise med buss på landeveien i Sør Amerika. Lange køer ved grensen samt hyppige og lite effektive kontroller langs med landeveien av toll myndigheter på jakt etter narkotika gjør buss reise ”interessant”.

Litt om Galapagos fra Wikipedia

Galápagosøyene (Spansk: Las Islas Galápagos), også kjent som Las Islas Encantadas – de forheksede øyene –, er en øygruppe på 13 øyer som ligger 1000 km vest for Ecuador i Stillehavet. Øyene ble oppdaget i 1535 og ble en del av Ecuador fra 1832. Øyene er til sammen ca 8000 km² store og har 19 000 innbyggere. Øyenes hovedstad er Puerto Baquerizo Moreno som ligger på øya San Cristobal. Den største byen er Puerto Ayora på Santa Cruz. Selv om øyene hører inn under Equador, har de fra 1961 eget flagg

Navnet på øyene kommer av det spanske ordret galápago som betyr skilpadde.