Motstand for seilerne på Askøy

På Hanøy gjør folk opprør mot at industriområdet utbygges vestover for å skåne seilsportsenteret.

Publisert Sist oppdatert

Forslaget om  å utvide industriområdet på Hanøytangen vestover for å skåne seilsportsenteret opprører lokalbefolkninen, skriver Askøyværingen.  Det betyr at Djupskarsholmen og vestre Skjersholmen planeres til industriområde, samt at sundet mellom Djupskarsholmen og Vardøy blir fylt igjen.

Lokalbefolkningen på Hanøy har kunnet leve med industriområdet slik det fremstår i dag. De er skjermet for direkte innsyn, men forslaget som nå foreligger får liten støtte i lokalmiljøet.

Seilsportsenteret må vekk. Da kan man utvide industriområdet innenfor dagens naturlige rammer. Det var industri der da senteret ble etablert. Man visste om behovet for nytt næringsareal, hevdes det.

I tillegg til det rent estetiske i landskapet, vil forslaget om utbygging vestover føre til at ti private eiendommer på Djupskarsholmen, åtte hytter og fem boder/naust, må ofres. Erstatning gjennom innløsing til eierne av byggene, blir trukket frem som den viktigste ulempen med utvidelsesalternativet vestover - sammen med konsekvensene for boliger og hytter på Hanøy.

De to andre skisserte alternativene vil likevel bli langt mer kostnadskrevende, fordi de vil medføre etablering av nye seilingsleder til seilsportsenteret. Flytting av seilsportsenteret har ikke vært vurdert som alternativ av styringsgruppen.

Dette reageres det kraftig på. Det kan virke som om interessene til en hobbygruppe som seilerne veier tyngre enn interessene til de fastboende, hevdes det.