Den frityrstekte iskremens hjemland
Den frityrstekte iskremens hjemland

Den frityrstekte iskremens hjemland

«Dumle»-familien nærmer seg Manhattan etter en opplevelsesrik reise langs USAs østkyst. I reisebrevet forteller  ARC-klassevinnerne  om Nord-Atlanterenes mest spretne delfiner og fristyrstekt iskrem.

Publisert Sist oppdatert

- Siden sist har vi hatt en hektisk periode. Vi har blitt forkjølet i Charleston, vi har besøkt indianere i Cherokee, vi har besteget Tennessees høyeste fjell og kastet snøballer. Vi har sett ville svartbjørner og rådyr i Great Smoky Mountains National Park. Vi har også besøkt Dolly Partons hjemby(!) i Tennessee og vi har vært i Georgia og sett Madison. Vi fant ingen broer. Vi har satt ny Dumlerekord med 1500 km i bil på en helg. En enstemmig jury ombord i Dumle har dessuten kåret North Carolinas delfiner til de mest spretne i nordatlanteren. Gratulerer.

Den sunde middelvei

I sørstatene frityrsteker de det meste (inkl. iskrem) og ser ut deretter. Elisabeth har lagt en god innsats i å finne sunne alternativer. Etter omgående studier er salat på Burger King det sunneste alternativet hun har kommet opp med. Jens er en skikkelig sukkergris og koser seg med maten han blir servert. Vi andre bryr oss ikke så mye om den slags og gleder oss over den kaloritunge, men svært så gode maten som blir servert i solide porsjoner. Det eneste vi sliter litt med er frokosten som utelukkende består av frityrstekte retter, bacon og tjukke pannekaker dynket i lønnesirup. Sørstatene er virkelig noe annerledes og må oppleves.

 

Mot vårvær og frisk luft

På vår vei nordover og ikke minst da vi dro innover i landet og opp i fjellene har vi merket at det blir kaldere og mer likt Norge. Vi har funnet bjørk og vegetasjonen ellers minner mye om hjemme. Enkelte plasser er arkitekturen heller ikke ulik. Væromslaget har gjort at vi har pådratt oss den kjente vårforkjølelsen. Litt uvant. Vi har jo ikke vært verken forkjølet eller syke siden vi dro ut i juli. Men det er deilig med vår. Frisk, tørr og klar luft er ikke det vi har hatt mest av i Karibia.