Dans med sjøløver
Dans med sjøløver

Dans med sjøløver

ARC-seilerne Eli og Jørn Nygaard om bord på «Silene» har forlatt Galapagos og nærmer seg Marquesasøyene i Stillehavet. I de  siste reisebrevene forteller paret om sjøløver som underholder, danser og inntar båtene på Galapagosøyene.

Publisert Sist oppdatert

Her forteller ARC-paret om sitt opphold og møte med dyrelivet på Galapagos:

– Vi har hatt en fin tur fra Panama til Galapagos, dog litt frustrerende seiling innimellom (som aa seile regatta i Droebaksundet i vindstille og motstroem).

Vi traff ingen pirater, dvs vi saa noen baater, men stakk unna saa fort vi saa dem, og seilte heldigvis ikke gjennom de vaerste tordenbygene (er ikke saa glad i lyn). Vi har hatt lite vind stort sett hele veien, seilte naar det gikk fremover, og kjoerte motor ellers. Turen tok ni dager, og naa har vi faatt tillattelse til aa vaere paa Galapagos i 20 dager.

Vi har storkost oss paa San Cristobal den siste uken, med besoek og mange fine opplevelser. Vi har vaert paa arrangerte turer, og ogsaa vandret rundt paa egenhaand.

Rorakslingen lekker litt og autopiloten maa byttes. Vi regner med aa pusle litt med dette de neste dagene -og regner med aa faa tid til aa snorkle litt innimellom. Bare det aa sitte ombord og se sjoeloevene leke rundt baaten er en fantastisk morsom opplevelse. De hoster, nyser, trikser, hopper og koser seg.

Heldigvis (og det er ikke ofte vi sier det) er Silene ikke aapen i hekken, saa de kommer seg ikke ombord den veien. Da «Menja» kom tilbake til baaten etter en tur paa land hadde en diger sjoeloeve inntatt cocpiten deres. Og det var deres første dag her..