Faren over for seilsportsenter

Faren over for seilsportsenter

Det er bestemt at seilsportsenteret i Kollevåg på Askøy ikke skal flyttes til fordel for utbygging av Hanøytangen.

Publisert Sist oppdatert

Istedet for å flytte seilsportsenteret skal det nå vurderes tre ulike alternativer til seilingsled inn til senteret, skriver Askøyværingen.

Gruppen som arbeider med dette består av en styringsgruppe med representanter fra Askøy seilforening, Askøy kommune og Hanøytangen AS.

Styringsgruppen hadde oppstartsmøte sist torsdag, og det ble da klart at seilsportssenteret ikke skal flyttes ifølge Kultur- og næringssjef Bård Sandal.

Viktig å bevare

Styringsgruppen ønsker å finne en løsing som er gunstig både for Hanøytangen og seilsportsenteret.

– Det man har bygget opp på seilsportssenteret er så viktig at man vil gå videre med å se på alternative seilingsleder med utgangspunkt i eksisterende beliggenhet, sier Sandal til Askøyværingen. Magnus Stangeland i Hanøytangen AS bekrefter ifølge Askøyværingen at Hanøytangen ikke vil presse seilforeningen til å flytte.

Seilforeningen bidrar

Thorvald Haarberg, representant for seilforeningen i styringsgruppen, sier at seilforeningen nå må se positivt på arbeidet og bidra med det som skal gjøres, selv om de i utganspunktet heller ville bruke sine ressurser på å jobbe med barn og ungdom enn å arbeide med kommunens næringspolitikk.

Foto: Thorvald Haarberg.

Les hele saken her: http://www.askoyv.no/