Artikkelforfatteren til rors på »«Nijo».
Liten jente på store bølger!
"Geithus" får kanskje en ny betydning..?
– Litt av Robinson Crusoe

– Litt av Robinson Crusoe

– Livet begynner å finne sin form. Vi fisker, griller på stranden, rydder og mekker båt, skriver Seilas' frilanser Nina Wego fra Karibia.

Publisert Sist oppdatert

Forleden skrapte vi ut av noen kalabashnøtter, saget over, drillet hull og skrubbet. Dermed fikk vi en fin lampe til cockpiten. Vi finner ensomme strender og litt av ånden til Robinson Crusoe. 14 dager med barn og barnebarn var utrolig opplevelsesrikt. Vi hadde strandfest med hummer, snorklet, jaktet på skilpadder og bygget sandslott. Ingen ting som drømmen om et sandslott med et lite barnebarn. Lille Amaia på to år fryktet litt de store bølgene, men frydet seg over båten, stå til rors med pappa og alt det nye.

Ridetur over fjellet

På St. Lucia fikk vi tak i fine hester - alle mann på ridetur over fjellet og ned til sandstrendene mot Atlanterhavssiden. Gallopp på stranden og pils i strandbaren mens hestene gikk løse. Vindsiden av alle de karibiske øyene er blåsete og ville, med grunt vann og turkis hav helt til Afrika. John Håkon trives i sin skipperrolle med alt ansvaret rundt og med båten. Han treffer stadig tidligere kolleger og hygger seg med gutta. Men vi to greier seilingen godt alene i all slags vær og er sjelden bekymret.

Rasta, fred og kjærlighet

Rastafariene er vi blitt godt kjent med. Det er en religiøs bevegelse som anser Ras Tafari, som senere ble kronet til keiser Heile Sellassie av Etiopia (red.anm) som profet og de fleste predikter et liv i kjærlighet. De vil ransake sine onde sider, kvitte seg med det som bryter oss ned og dyrke det gode. Sakramentet for denne tilbedelse er i mange tilfeller guancha, marihuana som de dyrker selv. Mange er svært religiøst opptatt av Etiopia, den afrikanske kulturs vugge, og prater mye om dette, samtidig som de er hjelpsomme. Rastaene selger oss også de grønnsaker og fruktene vi trenger. Christofiner, jamfrukt, pasjonfrukter, søt grapefrukt og matbananer er blant de nye fruktsortene som vi bruker daglig.

Savner de hjemme

Hilser til alle hjemme, vi savner våre gode og nære venner, men har en opplevelse for livet. Alt hjemme, det livet vi har valgt å leve kommer på avstand, vi får litt andre perspektiver. Kanskje kan et og annet gjøres annerledes, mer etter våre virkelige behov de årene vi har igjen?

Titt gjerne på Havna.com div artikler fra turen og www.dynaforlag.no. Ikke legg beskjed i gjesteboken. Den er hjemsøkt av tusenvis av lesere. Sendt en SMS, ring eller skriv E-mail. Vi elsker å høre fra dere.