Trine Amalie Sjøvold har skrevet to bøker om langtur. her er en av dem, ABC for langturseilere.
Trine Amalie Sjøvold

Solen kommer til Sørlandet

– I hvert fall for noen timer…... Ekteparet Trine Amalie Sjøvold og Ole Johan Schjerven vil holde foredrag fra sin langtur i Risør, Mandal og Vågsbygd.

Publisert Sist oppdatert

Ekteparet Trine Amalie Sjøvold og Ole Johan Schjerven reiser for tiden rundt til seilforeninger med sitt foredrag ”Det glade vanvidd – fjellgeit og slagpasient på Atlanterhavsseilas”.  Hvis det er noen som fortjener å drømme seg bort et par timer i disse dager, glemme snøen og la seg fascinere av bilder fra seilas i fjerne og varmere farvann, er det befolkningen langs Sørlandskysten.  Drømmen er innen rekkevidde, for denne og neste uke står Sørlandet for tur.

På langtur uten erfaring

Trine hadde knapt vært om bord i en seilbåt da hun la ut på langtur over Atlanteren sammen med sin mann Ole som hadde hatt slag året før. Med sin Gambling 34 fra 1972 brukte de et år på turen. Nå har hun skrevet to bøker om langturseiling og satt sammen et lysbildeforedrag spesielt for seilere. «Det glade vanvidd» er beretningen om seilturen ned til Las Palmas, deltagelsen i ARC over Atlanteren og seilasen i Karibia og hjem igjen via Bermuda og Azorene året etter. Den andre boken, «ABC for Atlanterhavsseilere», er en ren oppslagsbok med de mange tingene man bør vite og kunne om en havseilas skal bli vellykket.  

Med deres forutsetninger ville de fleste kanskje droppet seilasen, men ikke dette paret. De har en fantastisk tur og Trine bestemmer seg for å fortelle andre hvor enkelt dette kan gjøres. Hun styrer unna vanskelig teknikk og mulige problemer.

 

- Det trenger ikke være verken vanskelig, dyrt eller farlig å legge ut på en langtur, mener Trine som med sine bøker og foredrag ønsker å inspirere andre til å realisere drømmene sine.

- Det handler om å leve mens man lever. Når skal man ellers leve?

Risør 1. mars

Paret kommer med drømmer om sol og sommerlig seilas til Spisestedet Buene i Risør torsdag 1. mars, Mandal seilforenings klubbhus på Lillebanken mandag 5. og til Vågsbygds seilforenings klubblokale på Lillebanken tirsdag 6. mars, alle steder kl. 19.00.