Svenske «Yaghan», 62 fot Hallberg Rassy, og «Empire »godt fortøyd i Caleta Brecknock, Beaglekanalen.
- Et lite stykke Norge

- Et lite stykke Norge

Eivind og Heidi har sendt oss reisebrev fra Beaglekanalen. De forteller om vakker natur som  minner litt om hjemlige trakter.  

Publisert Sist oppdatert

– Det er fredag ettermiddag og vi ligger godt fortøyd i en vakker vik i enden av Beagle kanalen. Det er kun noen få øyer som skiller oss fra Stillehavet og kulingen som blåser der ute. Øyene rundt oss er høye og beskytter heldigvis godt mot vinden. Vi har liner i land og 70 meter anker kjetting ute og kan sove godt om natten. Landskapet er vakkert og goldt. Det er kun noen få trær som har klart å karre seg fast i den blank skurte granitten. Om man skalerer omgivelsene ned 10-20 hakk kan det muligens minne litt om skjærgården hjemme.

På vei vestover

Fra Puerto Williams, som vi forlot for en liten uke siden, til Puerto Montt er det ca 1500nm og vi regner med å bruke ca to måneder. I løpet av den tiden har vi antagelig ankret i underkant av 40 ganger. Vi har med oss mat, vann og diesel med tanke på at det skal holde de neste åtte ukene til Puerto Montt.

Påfyll hver fjerde måned

I Puerto Eden, som ligger omtrent 700 nm nord for oss, kan det hende at vi kan få fylt på litt diesel og kjøpt ferske grønnsaker. Fiskerne som bor der får kun tilseilt diesel hver fjerde måned, så det er ikke sikkert at de har noe å avse. Det mangler som regel ikke på vind i kanalene, «problemet» er heller at det blåser for mye fra «feil hold»_ eller at det er vindstille. Vi seiler når vi har muligheten og gleder oss over den vakre naturen og litt mer aktivitet ombord som seiling i trange fjorder medfører.

Heidi & Eivind

Vignettefoto: «Empire» passerer Kapp Horn i  rolig vær.