Her bor de.
«Valkyrien»
Vidar Krovik.
Øystein Djønne

Til Karibia i 22 fot

Det var flere som mente at Øystein Djønne bommet stort når det gjalt båtvalg, men så langt har den gamle Leisure 22 fungert utmerket.

Publisert Sist oppdatert

Djønne har lenge drømt om jordomseiling. For fire år siden kjøpte han sin første seilbåt, og siden bodd i båt. Det startet med en Maxi 95, så ble det en Bavaria 32 før han i mai 2005 kjøpte den lille 22 foteren. Den har har siden den gang vært hans hjem. Nå har Djønne fra Karmøy og båten «Valkyrien» seilt i over 8 måneder og er i Karibia for øyeblikket. Med på turen har han forskjellige gjesteseilere. Om bord nå er Vidar Krovik. Han var også med over Atlanteren, og vil være med å seile i ett år.

27 døgn over Atlanteren

«Valkyrien» startet i Las Palmas samtidig som ARC. Dagens store høydepunkt var happy-hour klokken 12.00 UTC. Da lyttet vi på kortbølgeradioen hvor ARC-båtene meldte inn sin posisjon. Der fikk vi også værmeldinger og hendelser fra seilbåtene. Det var alltid morsomt å se hvor langt unna vi var de nærmeste båtene, men som forventet så ble vi akterutseilt litt dag for dag.

23. desember var det landkjenning på Barbados etter en tur uten dramatikk.

Akkuat nå

22.01.2007 Valkyrien ligger for øyeblikket i Chaguaramas i Trinidad og Tobago. Dette er plassen for innkjøp av utstyr og for å få gjort reparasjoner og vedlikehold av båter. Her ligger det flere store marinaer tett i tett og hver marina har et eldorado av båtbutikker og verksteder. For Valkyriens del er det kun mindre ting som har vært nødvendig å gjøre, dette inkluderer blant annet å skifte deler av motorfeste, ny flaggstang, forsterking av seil og et forsøk på å få tak i watermaker og strømaggregat.

Liten båt

Valkyrien er produsert i 1976. Båten måler kun 6,7 meter, men er en meget solid bygget båt fra England. Båten er rommelig nok for 1 til maks 2 personer, i hvert fall på lengre distanser. Båten er trygg og god å seile. Den har 43 % kjølvekt, noe som gjør den stiv selv i mye vind. Vekta på båten er totalt 1 500 kg og 2,39 meter på det bredeste. Cockpiten er dyp og bred, med 2 meter lange benker. Hele båten er godt utrustet med store stuerom som rommer det meste man behøver å ha med seg og enda litt til.

Les mer: www.valkyrien.tk