Roger Nilsons rekordseilas på SVT1

Da Nilson nylig deltok på North Sails/Seilas symposium benyttet han anledningen til å reklamere for filmen fra jorden rundt rekorden med superkatamaranen «Orange»

Publisert Sist oppdatert

Sveriges Television (kanal 1) sender søndag 7. januar (reprise 9. januar , kanal 2) en times dokumentar om den raskeste jordomseilingen noen gang. Ombord på maxikatamaranen Orange II var blant andre Roger Nilson som navigatør. Under ekstreme forhold filmet han livet ombord på og under dekk. Produsenten Johan Torén har redigert det omfattende materialet og resultatet er en drøm for såvel eventyrere som seilere.

50 dagar og 16 timer tok det for katamaren Orange II å seile jorden rundt, noe som tilsvarerer 22 knop i snittfart. Mannskapet på 14 var bare franskmenn med unntak av navigatøren og skipslegen Roger Nilson som er veteran fra havskappseiling med syv jiorden rundt seilaser bak seg. For seilasen der den tidligere rekorden ble slått med ca en uke ble Roger Nilson kåret til ”Årets seglare” av det svenske seilforbundet. Orange II har senere satt rekord, også da med Roger som navigatør, over Atlanterhavet, på 4 dager og 8 timer, tilsvarende 28 knop i snitt. Samtidig slo de 24 timers rekorden som nå er på 767 nautiske mil - 32 knop i snitt!

Filmen vises kl 22 30 førstkommende söndag. Enjoy!