Soloppgang en vindstille morgen i Beagle kanalen.
Heidi og Eivind
Julekveld i Ushuaia.
Eksklusive snaps på «Empire» i julen

Eksklusive snaps på «Empire» i julen

De norske langturseilerne koser seg med Akevitt som har seilt 30.000 n.mil vært på 80 grader nord, passert Polarsirkelen fire ganger og ekvator en gang. Den drikker i verdens sydligste by.

Publisert Sist oppdatert

Julehilsen fra Heidi og Eivind på «Empire»:

Jul & Nyttår feires i Ushuaia sammen med andre seilere. Ved bryggen ligger det 15 langturbåter. Halvparten av båtene er skandinaviske, men vi er den eneste båten fra Norge. På Julaften blir det julebrunch ombord i Empire. Alle bidrar med sine tradisjonelle juleretter - med de råvarene som er tilgjengelig her i Ushuaia. 
Vi blir liggende i Ushuaia til den nye ankervinsjen har kommet ombord. Ser vind- og værmelding bra ut i løpet av den første uken etter Nyttår, setter vi kursen sørover mot Antarktis. Senere står den chilenske skjærgården for tur. 
Budda har valgt å mønstre av båten med hjemlengsel, og flyr hjem tidligere enn beregnet. Anders skal seile rundt Kapp Horn innen han vender hjem og mønstrer ombord på Cabo do Hornos i slutten av januar. Mackan skal som planlagt vandre videre til fjells den neste måneden. Takk for godt reisefølge i de ikke fullt så "roaring 40´s" og "furious 50´s".