Berge Viking
Christina V,
Harry Z
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dumle til topps

Selv med store riggproblemer klarte familiebåten ”Dumle” å vinne sin klasse i ARC

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT: Dumle som seilte over Atlanterhavet med tre små barn seilte godt helt fra starten å lå langt frem i feltet. Etter halvveis seilt seilas lå de som den nest beste norske båten. Foran Berge Viking og mange andre mye større båter. Ikke dårlig for en båt på bare 39 fot. 5. Desember, da båten hadde seilt litt over halvveis skjedde ulykken.

Øyvinn Høie skrev på sin logg 5. Desember:

Under inpeksjon på dekk fant vi ut at den ene festet som holder bolten til rulleforstaget fast i dekk var borte. Dette medfører at vi ikke kan bruke genoa lenger. Har tapet fast bolten slik at den ikke skal skli ut. Krysser fingre og tær for at forstaget holder seg oppe resten av turen mot St. Lucia.

    Og dette som skulle bli turens mest positive dagslogg! Alt lå så bra an. Vi har seilt kjempebra, og surfet oss over i stor fart i natt. Alle gledet seg til bursdagsfeiring og så skjedde nesten-katastrofen med forstaget. Vel - det positive er jo at vi oppdaget det i tide.

Av andre norske båter som imponerte nevnes Osare, Harry Z, og Christina V, som alle kom på 3.plass i sin klasse. Sistnevnte kom også på 6.plass over all.

Det er ca 20 båter i hver klasse. Slik gikk det med de andre norske:

Berge Viking, 5 i sin klasse

Capella, 7 i sin klasse

Sailabout, 10 i sin klasse

Dream Catcher, 10 i sin klasse

Nano, 11 i sin klasse

Silene, 12 i sin klasse

Ringhorne, 14 i sin klasse

Hvorfor ikke, 15 i sin klasse

Nijo, 16 i sin klasse

Meadow, 16 i sin klasse

Queen og Harts, 16 i sin klasse

Enya, 17 i sin klasse

Iospinno, 18 i sin klasse