Kanskje til Cuba?

Etter noen dager på St. Lucia blir det karibisk julefeiring  for flesteparten av ARC-seilerne.

Publisert Sist oppdatert

De fleste båtene er nå vel i havn i Rodney Bay. De fleste av deltakerne skal feire julen i Karibia, og flere har snakket om å samles på Bequia for selve julaften. Etterpå venter uker eller måneder med seiling i Karibia. «Dumle» leker litt med tanken på å besøke Cuba. Her er siste rapport fra «Dumle»-mannskapet etter ankomsten på St. Lucia.

- Vi hadde litt problemer etter halveis løp. Vi seilte såpass bra første del og plutselig ble det en regatta for oss. Det var ikke planen, men når vi hadde den antatt 20 tregeste båten i ARC flåte og lå på 70 plass etter halvgått løp, ble selv de mest konservative seilerene ombord ivrige.

Vi ledet klassen vår med ca. ett døgn til nestemann og syntes riktig at dette gikk vår vei. Så røk staget, det vil si at det datt ut en del som vi heldigvis oppdaget i tide, slik at vi fikk sikret at staget ikke løsnet helt. Vi ble da tvunget til å seile med kun storseil, noe som gjorde belastningen på autopiloten så stor at festet mellom roraksling og autopiloten knakk rett av. Siden har vi håndstyrt i 8 dager og rast nedover på resultatlistene med vår begrensede seilføring.

Nå er planen jul på Bequia og siden vet vi ikke så mye hva vi gjør. Cuba frister. Regner med å dra fra Karibien i starten av april. Barna hadde det storveis underveis, det ble mye DVD filmer og Lego siden vi var opptatt med å styre båt.

Øyvinn