Dumle
Harry Z
Christina V
Rodney Bay.

Først norske båt i mål

Etter 15 dagers seiling begynner hovedfeltet av ARC deltagere å nærme seg mållinjen. Første båt "Capricorno" var inne alt på torsdag. Her ligger de norske båtene.

Publisert Sist oppdatert

Berge Viking kom inn som båt nummer 42, og har dermed seilt vedig bra den siste halvparten av turen. Christina V som er en Sweden Yacht 45 kom inn som båt nummer 48 og slo blant annet IMP, en gang verdens hotteste regattabåt.

Dreamcather, en Hallberg Rassy nrmer seg mållinjen og har bare 97 n.mil igjen. Det betyr at de er inne den 13. Desember. Båten ligger som nummer 81. Rett bak som plass 82 ligger en annen norsk båt ”Osare”.

Capella har nå 326 n.mil igjen og ligger som båt 118. Ikke langt bak ligger Harry Z, en Bavaria 38. Meget godt seil, og vil nok havne blant de beste i sin klasse.

Den 44 fots lange Queen of Harts med ren jente besetning ligger som båt nr 130 og har dermed blitt forbiseil av den lille Bavarian i løpet av de siste dagene.

Dumle, som lå så bra har tapt mye på grunn av problemer med forstaget. De har seilt med kun storseil, noe som har gått utover farten og slitt på mannskapet da balansen i båten blir dårligere. Dumle ligger som båt 137 og har 432 n.mil igjen

Dufouren Sailabout har derimot seilt seg litt opp. De ligger som båt nr. 140, to båter foran hurra-guttene på Meadow fra Bergen. De seiler en First 47.7, den båten det er flest av under ARCen i år. Det en første båten av samme type kom i mål i helgen.

Hvorfor ikke har 558 n.mil igjen og ligger som båt nr. 153. Seilas frilanser Nina Wego seiler ombod i Nijo som er en Oceanis 437. De ligger som båt 182 med 696 n.mil igjen. Nano ligger som båt 169

Ringhorne ligger nå som båt nr. 186, Silene, en gammel Norlin 34 som har vært plaget av grov sjø har seilt seg opp til en plass som båt 195 med 772 n.mil igjen. Stålbåten Enya ligger som bt nr. 218, plassen foran den siste norske båten, Iospinno. Det er en liten Forgus 31 Som har hele 1151 n.mil igjen.