Budda sliter med å frigjøre Albatrossen fra fiskekroken. Dagen i forveien var det en stormsvale, som viklet seg inn i fiskesnøret _ men ingen fisk
Empire i ”The Roaring Forties”

Empire i ”The Roaring Forties”

Den norske Bavariaen er underveis på 6. døgnet mot Ushuaia, verdens sydligste by. Men ”The Roaring Forties” er ikke fullt så brølende.

Publisert Sist oppdatert

Seilasen fra Mar del Plata går så langt over all forventning. Det har ikke blitt veldig kaldt og seilasen har heller ikke vært preget av for mye vind – FORELØPIG. Vi flår ikke skinnet av bjørnen før den er skutt, og er forberedt på mye vær i dagene som kommer. Værmeldingene og gribfilene fra GRIB.US ser dog ut til å spå hovedsakelig fin vindretning og styrke…

UFO på himmelen

Vi ligger i skrivende stund 380nm nord om Le Maire stredet ved øst-hornet av Tierra del Fuego, og cirka 100nm øst av land.

Stemningen ombord er upåklagelig, og kokken tryller frem to varme retter hver dag. LITT kjølig har det blitt, men langt fra så kaldt som vi hadde fryktet. Da vi snudde etter to døgns seilas mot Sør Georgia var det isende kaldt om natten. Selv dagene var kjølige. Nå kan vi faktisk sitte i shorts i korte øyeblikk midt på dagen.

Da styrmann Heidi og Budda gikk av vakt sist natt klokken 0400 var de overbevist om at de i løpet av vakten hadde sett en UFO. Klokken 0145 flerret hele himmelen opp i et hvitt lysblink, mye kraftigere enn et vanlig stjerneskudd. Den svenske båten ”Wildrose” som også befinner seg i The Roaring Forties, hadde også sett det kraftige lysglimtet. Kapteinen og resten av mannskapet på Empire hadde liten tro på at det dreide seg om en UFO, men hvem vet…?

Stjernebilder og dyreliv

Dagslyset varer lenger for hvert døgn vi seiler sørover. Stjernehimmelen inneholder mange nye stjerner og stjernebilder som ikke kan sees på den ”norske” stjernehimmelen. Stjernebildet ”Orions Belte” står på hodet og i sør glitrer Sørkorset. Vi har hatt besøk av både delfiner ”Dusky Dolphins” og hval. En stor ”Southern Right Whale” fulgte oss mens den pustet ut før neste dykk. Ganske fascinerende. Fiskesnøret henger ute så lenge det er dagslys, men det har ikke blitt fanget noen fisk. Derimot fikk vi en Albatross på kroken, som etter litt strev ble sluppet fri.

Vi ser frem til innholdsrike dager også resten av seilasen. Hver morgen når vi laster ned nye gribfiler er spenningen stor. Dersom været fortsetter å vise seg fra ”den gode” siden, kan det hende vi seiler helt sør ”den gale veien” rundt Kapp Horn, innen vi seiler til Ushuaia.

Heidi & Eivind 

empire@sailboat.no   www.sailboat.no/empire