Rudolfer og julenise i Belfast.
Julestemning i Belfast
Kaledoniakanalen.

Tøffe karer med god tid

Mens andre haster med å komme seg syd for Biscaya før høst og vinterstormene, tar Rune og Finni fra Røst det rolig. De koser seg heller med julestemningen ved de Britiske øyer.

Publisert Sist oppdatert

Rune Ellingsen og Finn Olav Olsen har tøffe planer med sin Hero 101. De skal seile jorda rundt den harde veien. Planen var egentlig å være på Kapp Verde nå med kurs mot Brasil. Neste vinter står Antarktis på planen.

Planen røk i Bergen

Gutta var sent avgårde fra Røst, men planen sprakk etter at de fikk storm i Nordsjøen og måtte bli slept inn til Bergen igjen etter at seilene hadde spjæret og propellen hadde falt av. Denne episoden kan du se som en godt laget video på deres nettsider.

Lever av å skrive

Gutta er drevne journalister og bruker tiden underveis til å lage reportasjer for diverse blader og aviser. De legger også ut mye stoff på sine nettsider krydret med fantastiske bilder.

Akkurat nå er de på vei til Brest fra Isle of Man. Så fortsetter vi over Biscaya i desember, dersom alt går etter planen.

- Vi tar ingen sjanser, og reiser når været blir bra. Reiseruten vår var jo tentativ, og vi er fleksible. Det var mange ting vi ville oppleve og skrive om i Storbritannia, og vi ville se Belfast, Shetland, Skottland og Isle of Man. Så kan vi heller ta det raskt nedover i Portugal og på kanariøyene, der vi ikke har noe spesielt vi vil ha med oss, skriver Rune til en mail til oss.

Les mer på:

www.underveis.net