Planen var gå til Sør Georgia. Nå går turen rett syd til Ushuaia,
Roret er nå på plass.
«Empire» setter kursen mot verdens sydligste by

«Empire» setter kursen mot verdens sydligste by

DHL rotet det til for det norske langturparet som ga opp å få den delen de trengte. Men nå er lekkasjen reparert etter tips fra Bavaria-eier som hadde lest om problemet på nett.

Publisert Sist oppdatert

Her er mailen fra Heidi i Empire som setter kursen mot Ushuaia.

Etter en ukes venting i Mar del Plata, med roret liggende ved siden av oss på brygga, er vi klare for igjen å sette kursen sørover. Denne gangen mot Ushuaia. Sør Georgia utgår, etter at vi snudde da vi fikk vannlekkasje gjennom rorhylsen. Sør Georgia står fremdeles høyt på ønskelisten over steder vi gjerne vil besøke, men det må bli ved en senere anledning. Ushuaia, verdens sørligste by, ligger 1250nm sør for Mar del Plata og er vårt neste mål. I begynnelsen av januar håper vi å sette kursen mot Antarktis.

Reservedelen som Lunde Båt hadde klar for levering til DHL samme dag som vi ringte fra havet, sitter nå fast i tollen i Buenos Aires. Som transportør burde DHL hatt kontroll på hvordan man raskt loser en reservedel gjennom byråkratiet i et land som dette. DHL lovet først at delen skulle være i Mar del Plata i løpet av mandag. Nå kan det i stedet ta ytterligere 14 dager å få delen løs fra tollen. I tillegg må Kapteinen reise til Buenos Aires, som er fem timer buss hver vei. Som om ikke det er nok må vi også engasjere en brooker for å verdisette delene, som er verdt noen få hundre kroner. Vi lar del være del, og seiler mot Ushuaia i løpet av tirsdag formiddag.

Takk til Bavaria eier

Vi fikk flere tips på mail fra kjente og ukjente som hadde lest om vårt lille problem på nettsidene. Bavaria-eier Trond Åsvoll tipset oss om at vi kunne bruke en bildekkslange med slangeklemmer oppe og nede. En stor takk til ham. Nå gjenstår det bare å se hvor lenge slangen trives i saltvann… I Ushuaia får vi besøk fra Norge og vi regner med at reservedelen er med i bagasjen.

Det er strålende sol og værmeldingen ser lovende med vind fra nord. Et og annet lavtrykk må vi nok regne med underveis, men det ser ikke ut til å gi oss annet enn en halv dag med motvind. Vi regner med å bruke 10 til 14 dager ned til Ushuaia.

Heidi & Eivind 

empire@sailboat.no   www.sailboat.no/empire