Søk i arkivet

Den lille gutten og havet

Lettmatros Sigurd elsker seilbåtlivet. Hadde det ikke vært for seilingen...

Kjetil og Anna fra Tromsø har vært på langtur i sin Contessa 32 i flere år, og har sendt oss en link til sitt siste reisebrev. Ifølge paret har deres lille sønn funnet seg godt til rette om bord. Når det er rolig vel og merke. For han er ikke særlig fornøyd når bølgene dytter han ned i dørken eller mot et benkehjørne. Her er et utdrag fra reisebrevet:

–  Jeg skjønner Sigurd godt, det er sikkert vanskelig nok å lære seg å krype og gå, om ikke hele verden skal ligge på skeiva og danse opp, ned og sideveis i tillegg. Han gjør sannelig noen tapre forsøk på å bevege seg rundt i båten, og når det er rolige forhold går det bra, men så kommer det ei litt større bølge og sender gutten med hodet først i dørken eller mot et benkhjørne.

Alle vi snakket med som har seilt med små barn sier at det er så fantastisk og fint. Enten lyver de, eller så er de mye bedre med unger eller har unger som er bedre på havet. Vi synes i alle fall det er slitsomt.

 Å bo i båten synes vi alle derimot er topp. Vi gjør noe sammen alle tre, nesten hele tiden. Vi som foreldre synes vi er privilegerte som har så mye tid sammen med vår sønn. Det er en glede for oss å ha overskudd til å bli kjent med han, skriver Kjetil og Anna.

Alle bildene i artikkelen er tatt av Kjetil og Anne på «Ægir»


Les mer på Anna og Kjetils hjemmeside:
http://jordomseiling.org/
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen