Inntar havnene i Las Palmas

Idet det gjenstår ni dager til ARCen begynner havnene på Las Palmas for alvor å fylles opp med Atlanterhavsklare båter. Seilas fikk fersk rapport fra «Meadow»-kaptein- Øyvind Vik fredag formiddag på telefon fra Gran Canaria.

Publisert Sist oppdatert

Øvind Vik (25), som er oppført som ARCens nest yngste skipper, forteller at de ankom Las Palmas i går kveld.  Båten, en First 47,7, forlot hjembyen Bergen 27.september, og skipperen forteller om en fin tur nedover til tross for mye motvind.

Mannskapet som skal seile over Atlanterhavet består av åtte kamerater fra Bergen med varierende seilerarfaring. De har fått trent en del i sommer,- til tross for at Bergen har hatt uvanlig pent vær:) og dermed og så mindre vind enn normalt i sommer.

Nå er de siste forberedelsene og klareringene som står for tur, i tillegg til en rekke felles seminarer for alle deltakerne. En del av sikkerhetsforberedelsene går på det samme som før Shetland Race, selv om en Atlanterhavskrysning naturligvis krever noe mer.

– Vi må for eksempel foreta noen endringer på vestene i forhold til sikkerhetslinen, sørge for å ha satelitttelefon om bord og være tilgjengelig på e-mail under overfarten. Ellers er det mye av det samme som før Shetland.

Når det gjelder proviantering har gutta  sikret seg  hermetikk hjemmefra.

– Lapskaus og kjøttboller må vi jo ha, og det får vi ikke tak i her nede. Ellers går det mye i pasta og ris.

Ifølge skipperen blir det å seile med spinnaker over så lang tid den største seilmessige utfordringen, ettersom det er dette mannskapet har minst erfaring med.

Ifølge hjemmesiden  har «Meadow»-gutta som mål å finne ut om det finnes  ordentlige  pirater i Karibia, eller kun vanlig kjeltringer som alle andre steder. Men noe mytteri om bord bekymrer de seg ikke for.

– Det blir jo spennende å se hvordan vi fungerer sammen på det menneskelige planet over så lang tid, men vi kjenner hverandre godt så jeg tror nok den saken burde gå bra.

 

Følg «Meadow» på www.vanntrivsel.no