Det blåste godt.
Bilde fra filmen

Full pott på Jæren

Mastehøye bølger, stiv kuling fra nordvest og solskinn var det som møtte Hans Kristian Waarum og bølgeseilerne på Jæren fredag 27. oktober. Se film fra knalldagen.

Publisert Sist oppdatert

Allerede på vei ned til stranden så vi de første tegnene på at en god dag var i vente. Flere brukne trær ble observert langs veien, og det var vanskelig å holde bilen på veien på morgenkvisten fredag.

Synet som møtte oss da vi kom over sanddynene var helt fantastisk. Super-cleane fem-metere rullet inn , og det tok ikke lang tid før utstyret var ferdig rigget.

Minste seilet for stort

Det minste brettet (acid 68) og det minste seilet (Voodoo 3.7) ble valgt, og i begynnelsen viste det seg å være alt for stort. Men ikke så lenge etter at vi hadde kommet oss på vannet, roet vinden seg litt og det ble perfekte forhold for de minste seilene. Allerede etter den første bølgen ble det konstatert at dette kom til å bli en kanonbra dag, og det er lenge siden vi har sett slike forhold på Jærkysten!

På grunn av litt kastete vind på innsiden var det ikke hopping som stod i fokus, men skikkelig «down-the-line»-seiling med opptil fem turns på de beste bølgene.

Orre kan etter min mening måle seg med steder som Hawaii eller Australia på de beste dagene, og forholdene denne dagen var i verdensklasse.

Hans Kristian Waarum og Peter Løken Nilsson gleder seg til neste vinterstorm.