IP-telefon sparer kostnader for langturseilere

Telefonsamtale med dem hjemme er hyggelig for langferdsfarerne, men blir fort dyrt. Beate og Jakob Andreas Pauli i S/Y Patria har fått Skype-telefon og er meget fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

Beate og Jakob Andreas Pauli seiler en 40 fots Jeanneau fra 1981. Nå er de i Lagos, helt syd i Portugal. De skryter av sin Skype-telefon som gjør det mulig å ringe til vanlige telefoner via datamaskinen ombord. For å få til det må du være koblet opp mot et trådløst nettverk som fines i mange havner. Beate og Jakob skriver på sin nettside:

Vi har endelig fått opprettet oss en SKYPE konto. Med skype kan vi snakke i telefon via internett nesten helt gratis! Takst til Norge var 14 øre pr min til hustelefon og 1kr 14 øre til mobiltelefon. Hvis vi ringer til andre som har skype på pc så er det gratis!

Vi har snakket nesten to timer med, Skrova, Lødingen, Svolvær og Bergen i dag! Det hele kom på den svimlende summen 16 kr 32 øre! Hustelefon, hva er det???

Beate og Jakob Andreas Pauli i S/Y Patria har hatt kontakt med andre norske langturseilere og i Portugal var det en samling av mannskapet fra hele åtte norske båter. På nettsiden skriver Beate og Jakob:

Cascais (rett utenfor Lisboa) Vi har rundet en ny odde med nye muligheter! Cascais er en nydelig drabantby til Lisboa. Vi ligger til ankers utenfor ei flott badestrand sammen med den norske armada! ”Helmaks”, ”Menja”, ”Visjon”, ”Iospinno”, ”Ringhorne”, og ”Anna”. Jørn og Eli fra ”Silene” har båten i Lisboa, men er på besøk hos Menja akkurat nå.

Motoren har ikke vært helt grei, og ved peiling av oljen var den meget tynn. Det viste seg å være diesel i oljen.

Det er ganske ironisk å tenke på at alt som vi ikke overhalet/byttet ut før vi forlot Norge har røket i tur og orden! Tankmåler i Egersund (800,-), gir i Mandal (11800,-), autopiloten i Tyskland (20000,-), lanterner i Nederland (850,.), og nå dieselpumpen i Portugal (trolig 13500,- inkludert jobben). Dieselpumpen ble ikke overhalt under motoroverhalingen da denne overhalingen alene ville koste rundt 10000 kr i Norge. Tanken var at pumpen er utenpåliggende på motoren og kunne overhales den dagen dette trengtes. I dag…….

Vi depper ikke, men er kun bestemt på å fikse problemet, betale galskapen, og nyte solen!

Link til nettside: www.patria.piczo.com