Skiftet bunnstoff før ARCen
Skiftet bunnstoff før ARCen

Skiftet bunnstoff før ARCen

– Etter fire måneder var det ingen effekt igjen av bunnstoffet fra Norge, skriver  Øyvinn Høie på «Dumle». Her er siste rapport fra trebarnfamiliens hjemmeside.

Publisert Sist oppdatert

–  Båten har vært på land for stoffing og polering. Vårt selvpolerende bunnstoff (Hempel Mille) som hjemme fungerer fint er ikke mye tess når saltinnholdet øker og vanntemperaturen stiger. Våre venner fra Sailabout har samme erfaring med SeaJet, som om mulig fungerer enda dårligere i varmen. Nå har vi begge vært på land og fått på Jotun SeaQuantum som får gode skussmål fra andre seilere. En tysk båt vi traff hadde hatt det på i fire år i Middelhavet uten å skifte. Drawbacket er at det kun kommer i 20 liters spann og koster en formue.

Det var godt å jobbe litt igjen etter noen uker med slaraffenliv. Imens skipperen arbeidet på båten nøt Elisabeth og barna livet på land. De hadde et flott leilighetshotell alle fasiliteter. Badebasseng og lekerom til barna og trimrom til Mor. Etter to netter på land kom «Dumle» på vannet igjen – nystoffet og med nypolert skuteside.

Nå begynner vi å treffe flere og flere langtursseilere og vi møter igjen mange båter vi har truffet før. Det begynner å bli ordentlig trivelig og en føler seg hjemme med likesinnede hvor enn en kommer. Det er litt av det samme som en føler når en treffer andre på en øde fjelltopp i Norge. Alle hilser og smiler til hverandre. Skipperen er grønn av misunnelse på dem som skal helt rundt. Stillehavet frister. Men – Elisabeth er sta som et esel og mener Bora Bora ikke er noe for oss…