Eivind monterer Dickinson ovnen for å holde varmen når "Empire" er i Antarktis.
«Empire» mot kulda

«Empire» mot kulda

Eivind og Heidi har valgt den tøffe veien rundt jorda og er på vei vekk fra varmen mot sydligere farvann. Vi har fått en hilsen fra dem.

Publisert Sist oppdatert

Empire er nå underveis fra Rio (de Janeiro, Brasil) med kurs for Buenos Aires. Vi er underveis for 6 døgnet, og regner med å ankomme Argentina i løpet av 2-3 dager. En liten svipptur på rundt 1200nm.

Vi koser oss fortsatt på tur. Vi har blitt nødt til å finne frem både dyner, fleece og seilerklær. Nå holder det ikke med bare shorts. Underveis på turen fra Rio på 23 grader sør, til hit vi er nå på 34 grader sør, har vann-temperaturen sunket fra 23 grader til 13 grader Celsius. Luften har også blitt merkbart skarpere. Og kjøligere skal det bli.

I slutten av november mønstrer tre svenske kompiser på i Mar del Plata, og kursen settes mot Sør Georgia. I januar er planen å kaste loss fra Usuhaia i Argentina, med kurs for Antarktis. Begge deler med forbehold om at været tillater det. Det eneste sikre med en plan, er at den kan endres_

Før vi kaster loss mot Sør Georgia i slutten av november, får vi besøk ombord av både Heidi's foreldre, og et par andre kamerater og venninner fra Norge. I denne perioden regner vi med å seile rundt i Rio de la Plata, mellom Uruguayog Argentina.

Når dette skrives er det natt. Hvis vi går frem på baugen og titter ned i sjøen, ser det ut som om vi seiler på et teppe av delfiner. Titter vi akterover fra cockpit ser vi enda flere delfiner, som skyter gjennom vannet som selvlysende torpedoer. Morilden lyser dem opp så sterkt at vi nesten må ta solbriller på.

Fiskelykken er stor på dagtid. Både Yellowfin Tuna og Atlantic Bonito (begge varianter av Tunfisk) er halt ombordi løpet av de siste døgnene.

Mer om turen med bilder og historier kan dere lese i Seilas og på våre hjemmesider _ www.sailboat.no/empire

Kos dere der hjemme med høst og båtopplag, og snart med vinter, skigåing og snø. Vi på den sørlige halvkulen gleder oss over at solen kommer nesten 2 grader lenger syd hver uke. Her blir det etter hvert sommer, selv om temperaturene ikke kommer opp i norske sommertemperaturer når vi i kommer til området rundt Sør Georgia eller Antarktis rundt midtsommer.

So long

Seilerhilsen fra Eivind

Satelitt tlf.: +88 162 143 7797

Mob.: +47 908 44 063

eivind@sailboat.no