Fuktigheten i skroget måles.
Skroget slipes
Silene på land
Jørn og Eli

Kaotiske dager i Portugal

Eli og Jørn Nygaard la ut på jordomseiling i sommer med sin «Silene», en Norlin 34 fra 70 tallet. Nå står båten på land for å utbedre plastpest. Når skroget slipes ned er det smart å lukke forlukka har de bittert erfart.

Publisert Sist oppdatert

Starten på jordomseilingen har ikke vært enkel for det unge paret. De hadde en meget hektisk tid før båten var sjøklar, men kom seg avgårde fra Bergen 1. august. Turen over Biscaya ble dramatisk.

Eli skriver:

På et tidspunkt i natt befant vi oss i høye bølger og sterk vind midt i motorveien til atlanterhavet. Det fosset store handelsskip på alle bauer og kanter. Takk og pris for god radar som viser oss hvor alle båtene går. Undertegnede har vært skikkelig redd i hele natt (reddere enn noen gang), men alt har gått fint.

«Silene» var angrepet av plastpest allerede før avreiset men paret ønsket å gjøre reperasjonene i Portugal. Det har gått bortsett fra en liten tabbe.

Eli skriver:

I går gjorde vi den generaltabben å forlate båten med dekksluken forut åpen..... Vi trodde de skulle høvle (og den maskinen de da bruker har støvsuger, og fanger opp det meste støvet), men den gang ei. Maskinen hadde brutt sammen og de hadde startet opp med slipemaskin (uten støvsuger). Klær, seng og sengetøy + mye mye annet i båten var dermed dekket av fint glassfiberstøv. Vi er litt usikre på hva som klødde mest i natt; alle myggstikkene eller glassfiberen...

Vaskeriet krevde 1000 kroner for klesvask så paret valgte å vaske selv og heller bruke pengene på bytur til Lisboa og klatre utflukter.

Eli skriver:

Damene bak disken dro alt vi hadde med oss ut av sekkene, sortere skitne truser, sokker og annet -og ga oss prisen. De skulle ha den nette sum av over 1000 norske kroner. Vi fikk summet oss, sa høflig nei, pakket sammen de utrolig skitne klærne våre, og tuslet den lange veien tilbake. Søndag blir det klasvask for hånd (kan ikke tørke klær så lenge de jobber her -for mye støv).

Men nå er de sparte pengene brukt opp, og paret bor igjen i båten hvor de får tiden til å gå ved å se på filmer mens skroget tørker opp.

Vi har nå begynt å se en episode av LOST (sesong 1) hver kveld. Tidligere har vi spillt backammon om kveldene, men det ble litt kjipt for Jørn å tape så mye :)

Du finner link til Eli og Jørns sammen med en rekke andre langturseileres nettsider på:

www.seilas.no/wip4/linker/detail.epl?id=5978