Siste hånd på verket før avgang Sandvika mot Las Palmas og Karibia.
Mon tro hvem av konkurrentene som tør å yppe seg mot dette lekre skroget ute på Atlanterhavet?
«Barnet» er døpt og klar til avgang: F.v. Einar Herfindal, skipper Olaf Lervik s venn, Susy Lenhart, skipper Olaf Lervik, Birger Engebritsen, Leli og Morten Wichstrøm.
Hjerterdronningen med egen logo på skroget.

«Hjerterdronningen» på vei til Las Palmas

Båter i sjøen-messens største seilbåt og Norges første katamaran med flybridge har forlatt Sandvika med kurs for Las Palmas. Men først måtte hun få et navn.

Publisert Sist oppdatert

Det skulle godt gjøres å ikke la seg imponere av  Lagoon 440 -katamaranen som lå ytterst på seilbåtbryggen under forrige helgs Båter i sjøen. Den lekre båten, med egen flybridge og usedvanelig flott innredning har nå fått et navn. Og hva  passer vel bedre enn «Queen of Hearts»- Hjerterdronningen, på en båt som skal frakte åtte jenter over Altanterhavet om kort tid.

Men først skal båten seiles til Las Palmas, hvor starskuddet for ARCen går 26.november. Det første legget går fra Sandvika til Soupthhampton. Beregnet ankomst der  er ca 22. september.

Skipper på «Queen of Hearts» ut fra Sandvika er Olaf Lervik  Med seg i båten har skipperen en venn fra Steinkjær, samt Kjell Henninen, en pensjonert politimann som har seilt i mange år. Henninen blir også skipper videre fra Southampton.  Han seilte den mindre katamaranen fra Les Sables D`olonne til Kanariøyene og over Atlanteren i fjor.

Det gjorde også medhjelperen og motormann Einar Herfindal, som også har seilt endel. Han er ingeniør og har jobbet på plattform, hvor han ble skadet for noen år siden.  Han liker utfordringer, og seiler også i år hele strekningen Norge- Kanariøyene. 

 

I tillegg seiler Susy Lenhart med et stykke, for å lære å kjenne båten.  Hun er en av jentene som skal være crew på jentebåten under ARCen.

Over  Biskaya blir det fem personer, inkludert Marianne Johnsen,  Henrik Andresen og Per Ståle Ness. Den siste etappen ut til Las Palmas vil båten være nesten full, med en besetning på mellom fire og åtte personer.

 – Når det gjelder selve ARC - regatta  skal jentene få prøve seg på like vilkår mot gutta. Her blir det ingen «egen jenteklasse» eller handicap, understreker  båteier Morten Wichstrøm i Caribbean Sailing Club. Wichstrøm skryter samtidig av å ha fått tak i en supergod skipper, Siri Laurendz, som også er seilinstruktør.

Det skal tilsammen være åtte jenter om bord, og det er fortsatt en ledig plass sier Wichstrøm. Prisen er kr 18.000 + felles mat og havneutgifter for hele turen over til Karibia, i tillegg til flybilletter.

 

I Las Palmas blir det flere dagskurs i metrologi, langturseiling, proviantering og bruk av nødutstyr I uken før ARCen. Dette er  inkludert i prisen.  Start fra Las Palmas er 26.november, men jentene kan komme om bord fra og med 16.nov. Beregnet overfart er på 17 - 18 dager, til St.Lucia. De kan være ombord i båten til 16.desember på Martinique.

Etter dette vil «Queen of Hearts» seile charter  i Karibia. Og her er det forsatt mange plasser ledig.

Les mer om seilingsrutene til «Queen of Hearts» og Caribbean Sailing Clubs program for neste sesong her http://www.CaribbeanSailingClub.com/

I nr 9 06 eller eller 1 07 av Seilas kan du lese mer om Seilas prøveseiling av «Queen of Hearts» samt en rapport fra jentenes forberedelser til ARCen.

  Alle bilder: Morten Wichstrøm, Stefania Righetti Nilsen og Seilas