Fire år med langtur i en Hallberg Rassy 40
Barnefamilie på tur til Karibia
«Necessity» på langtur for annen gang
Villmenn i liten seilbåt
Leisure 22 på vei rundt jorda.
Familien Bjørkeli solgte det meste.
Nina Wegos nye båt.
S/Y Silene
Ina, Lene og Jens på Anholt, barna til Øyvinn Høie og Elisabeth Andreassen.
Finn Olav Olsen og Rune Kristian Ellingsen.

Norske seilere på langtur

Internett har blitt måten for langturfarerne å kommunisere med omverden på. Vi har samlet noen linker som byr på opplevelser fra ferske langturseilere.

Publisert Sist oppdatert

Stort mot, artige navn og spreke nettsider kan være oppsummeringen for en del av de norske langturseilerne som er på vei fra nære strøk. Motivet og målet for ålangturen varierer i høyeste grad. Det gjør mannskaps sammensetningen og reiseruten også. Noen har valgt å kjøpe helt ny båt, mens andre velger billige bruktbåter.

Etter Sorgenfri

Barndomsvennene Finn Olav Olsen og Rune Kristian Ellingsen skal seile den harde veien rundt jorda i en Hero 101. Fra turen skal det produseres dokementarfilm.

Et års fri

Øyvinn Høie og Elisabeth Andreassen seiler avgårde med tre små barn hvor av ett har downs syndrom. Turen går i en 39 fots Feeling.

Liten båt med store problemer

Jørn og Eli i S/Y Silene valgte en gammel Norlin 34. Nå står båten på land i Portugal for utbedring av plastpest skader. Når skroget høvles er det dumt å ikke lukke forluka fikk de erfare.

Gammel drøm i ny båt.

Seilas' frilans journalist Nina Wego og John Håkon har kjøpt en splitter ny Beneteau Oceanis 432 og har lagt i vei på jordomseiling.

Familie solgte det meste

Familie Bjørkeli på fem fra Arendal, fikk nok av det faste vante der hjemme, og solgte stort sett alt de eide for å friste lykken ute på de syv verdenshav.

”Valkyrien”: 22 fot på jordomseiling

En Leisure 22 står vel ikke øvers på ønskelisten for langturseilere, men Øystein Djønne og Vidar Krovik fra Karmøy mener at budsjettet blir lavere med mindre båt og satte i vei i mai 2006.

Villmenn i liten seilbåt

Tre gutter på 22 år i en liten Albin Cirrus på vei jorda rundt uten seilerfaring.

«Necessity» på langtur for annen gang

Eva og Jan Fredrik er på langtur for annen gang. Første gang bled et Karibia i 1996 til 97. Nå er det rundt jorda, en tur som startet i 2005. Sommeren 2006 befinner båten seg i Stillehavet. Opplevelser og erfaringer fra begge turene kan du lese om på deres nettsider.

Barnefamilie på tur til Karibia

«Hurra» kom hjem fra en ett års tur men tre små barn i en Oceanis 373. Turen er veldig godt dokumentert, og nettsidene byr på morsom lesing.

Fire år med langtur i en Hallberg Rassy 40

Engelsk/Svensk familie som kom hjem i 2006. Veldig interesant fordi han skriver godt, ikke minst om utstyret ombord. Nettsidene tar med seilerfaringer helt tilbake til 1981.

Vi vil følge disse langturseilrene gjennom deres tur og legge ut høydepunktene her på disse sidene. Vil du lese alt kan du gjøre det via vårt linkarkiv.

Vi har lagt ut linker til disse eventyrerne på vårt linkarkiv www.seilas.no/wip4/linker/detail.epl?id=5978.

Vi mottar gjerne tips fra andre langturfarere med gode nettsider.