Giskestranden er et flott sted for både jolleseiling og avkobling.
Rs Visionjolle med Ålesund i bakgrunnen.
Marianne Gramme med hunden Zara og søskenbarna Lars og Solveig fra Asker som er på ferie.
Alnes fyr på Godøy utenfor Ålesund.
Bjørn Olsson lærer nybegynner Ørjan å seile jolle under festivalen.
«Seilvind» fikk god respons på sin RS Vision-jolle som stilles ut under festivalen.
Tett i tett.
De yngste fikk kjøre en runde « Elias» i byens havn.
Utsikt over Ålesund under festivaldagene.
Feretti 460.
Feretti 460 er åpen for beskuelse for de som ønsker.
To små sjørøvere som har vært med på sjørøvertokt. Foto:Ørjan K .Hansen.

Til slutt kom solen..

Årets båtfestival i Ålesund startet med kuling og regn, og endte i strålende sol fra skyfri himmel. Langs Skansegata ligger nå motorbåter og seilbåter tett i tett. Seilas viser deg bildene fra festivalen.

Publisert Sist oppdatert

Årets båtfestival er den femte i rekken, etter at ideen om en årlig festival dukket opp etter Cutty Sark i 2001. Dessverre hadde ikke arrangøren værgudene på sin side de tre første dagene, selv om folk likevel har sett ut til å kose seg ombord i båtene.

— Vi hadde forventet det samme antallet deltakere som i fjor, det vil si mellom 40 og 50.000, men det ser ut til at været har satt en stopper for det, sier Dagfinn Langve på festivalkontoret. Til tross for regnværet har det likevel vært mellom 300 og 400 båter innom i løpet av de første dagene.

Lørdagen byr imidlertid på sol fra skyfri himmel, og båtfolket kan endelig krabbe ut av cockpitene og salongene hvor de har holdt til det meste av tiden frem til nå. En av dem som gleder seg over det flotte været er skipsingeniør Per Gullikstrand som til vanlig bor ombord i sin Sun Oddyssy 43 DS «Shield of Faith» i Ulsteinvik. Han har ligget i havnen sammen med mannskapet siden onsdag, og nå er det på tide å få opp hengekøyene over dekket.

— Vi har vært med på festivalen hvert år, og det er alltid like gøy å treffe gamle kjente og bli kjent med nye båtfolk, bedyrer mannskapet enstemmig.

Nytt av året er en egen flytebrygge forbehold utstillingsbåter. I år stilles det ut nærmere femti båter, dette er nesten tre ganger så mange som i fjor. «Kongen» over alle båtene er utvilsomt den 47 fots havgående yachten Feretti 460, som det foreløpig kun finnes to av i Norge. Denne hvite skjønnheten koster den nette sum av syv millioner kroner, men her snakker man om kvalitet, sikkerhet og stil ned til minste detalj.

Det er mye å vakkert å se på, både i glassfiber, plast og tre langs Brosundet i Ålesund denne helgen. Og når festivalen er over på søndag setter mange av deltakerne kursen mot neste festival, nemlig jazzuka i Molde. For å se flere bilder fra Ålesund klikk på linken under: