Kristiansand gjestehavn senker prisene

Kristiansand gjestehavn senker prisene

Skal du seile innom Kristiansand i sommer? Da kan du glede deg over reduserte priser og internett i gjestehavnen.

Publisert Sist oppdatert

Prisene for opphold i byens gjestehavn er satt ned til kr 100,- pr. natt inkl. strøm - uansett båtstørrelse i hele sommersesongen utenom juli måned. 100-kroners tIlbudet gjelderderfor i hele mai, juni, august og september. Gjestehavnen har Wlan som leveres av Telenor.

Det er kun i juli prisene blir uforandret:

t.o.m. 32 fot kr. 150,-

t.o.m. 44 fot kr. 180,- (tidligere 42 fot)

t.o.m. 60 fot kr. 230,-

I følge statistikken over billettsalg havner ca. 90 prosent av båtturistene innenfor de to lavest prisgruppene. Årsaken til at den midterste prisgruppen nå omfatter båter helt opp til 44 fot er at det i løpet av de siste årene er kommet flere båter i 42 og 43-fots klassen.

– Det er økt besøk, samt effektivisering av driften - som kommer båtturistene tilgode, sier Klaus Kristensen i Kristiansand Gjestehavn, som understreker at det ikke er profitt som er målet med gjestehavnen.

Kristensen forteller at juni og august er høysesong for utenlandske seilbåter, mens juli er den største måneden for norske seilere.

Etter at Quart-festivalen er over er det tre uker med godt besøk, og hovedtyngden består av vestlendinger som kombinerer seilturen med Dyrepark-besøk og familieferie.

Gjestehavnen er åpen fra 3.juni til 28.august. I den mest travle perioden, det vil si juli måned, holdes det åpent fra klokken 0800 til 2200 hver dag. –Sirkulasjonen i havnen er på rundt fire-fem prosent på det travleste i juli, selv om det i denne perioden lønner seg å komme litt tidlig på dagen for å sikre seg en plass for natten, sier Kristensen til Seilas.