Det er trangt om plassen i indre Oslofjord om dagen.

Båtplass for de rike

Det store antallet fritidsbåter gjør at etterspørselen etter båtplasser er enorm. Den ene marinaen i Oslo som fortsatt har ledige plasser har skrudd prisene til værs.

Publisert Sist oppdatert

Mange tror at sommerdrømmen er i boks når de har fått sikret seg drømmebåten. Men så kommer neste utfordring; nemlig å finne en plass å ha den på. For å sikre seg en plass i indre Oslofjord må du i dag ha en rimelig fet lommebok, skriver www.baatmarkedet.no

Oksenøya Marina har fortsatt mellom 100 og 200 båtplasser ledig

– Båtplassene som er ledig er i hovedsak fra 4 til 6 breddemeter. Jeg tror ikke vi har noen 3,5-metere, igjen sier Marius Kragstad ved Oksenøya Marina.

Men plassene er langt noen billig affære: vil du ha en fire meters båtplass må du nemlig ut med 20.000 kroner per sesong. For en 4,5 metersplass koster det 25.000, for en femmeter 30.000, og for en seksmeters plass koster det 40.000 kroner per sesong. I tillegg kommer den årlige avgiften til strøm på 500 kroner.

Andre marinaer sliter med så stor telefon- og mailpågang at de ikke rekker å besvare alle henvendelsene fra folk på desperat båtplassjakt. Dette til tross for at de ikke har flere ledige plasser igjen å tilby.

Også i Drøbak er det stor mangel på båtplasser. Per dags dato står det rundt 600 mennesker på venteliste til de 195 eksisterende båtplassene.

Se oversikt over kapasitet ved en rekke marianer og foreninger på Båtmarkedets hjemmesider:

http://www.baatmarkedet.no/artikkel_les.php?ar_id=1514