Søk i arkivet

Kaptein Knapskog på
Kaptein Knapskog på "Ardella" inviterer mannskap og gjester til ankerdram.
Skudefestivalen er også en familiefest.
Skudefestivalen er også en familiefest.
Asle Fagervik er kjent for sine selvlagde Colin Archer modeller, som selges på festivalen.
Asle Fagervik er kjent for sine selvlagde Colin Archer modeller, som selges på festivalen.
Innseilingen til Skudeneshavn går gjennom et smalt sund.
Innseilingen til Skudeneshavn går gjennom et smalt sund.

Stjernespekket båtfestival på Karmøy

Alt ligger til rette for at Skudefestivalen 2006 skal bli like bra som tidligere års festivaler - eller bedre. I år vil det også arrangeres Convoy Cup - en æresregatta til minne om de som seilte under krigen. Festivalen går over fire dager med start 29.juni.

Skudefestivalen er Vestlandets største kystkulturmønstring med båter av alle kategorier - trebåter, veteranbåter, lystbåter, småbåter, seilskuter. Over 500 båter og 35 000 personer besøker årlig festivalen.

Det blir nok en gang en stjernespekket Skudefestival i år. Både D.D.E, Briskeby, C.C Cowboys og Leif og Kompisane entrer scenen mellom 29. juni og 1. juli. I tillegg opptrer lokale Haugesund Popensemble. Alle disse spiller i et stort konserttelt ved busstasjonen i Skudeneshavn.

Britt Synnøve Johansen holder midnattskonsert i havnebassenget. Årets festivalrevy er det Dag Schreiner, Kurt Johannesen og Jostein Hveding som drar i gang. Revyen har fått tittelen «Festivalgalskap».

Direktør for den europeiske kulturhovedstaden Stavanger 2008, Mary Miller, åpner årets Skudefestival torsdag 29.juni. Skotskfødte Miller vil treffe flere landsmenn på årets festival ettersom Skudefestivalen i år har inngått et samarbeid med The Scottish Heritage Boat Festival om utveksling av håndverkere og artister.

Convoy Cup arrangeres lørdag 1.juli med etterfulgt premieutdeling på torget og festmiddag på Røde Kors Huset. Det seiles i fire klasser og banen er som følger: Skudenehavn- Kvitsøy-Kråkå- Skudenehavn. Les mer på festivalens hjemmeside www.skudefestivalen.no
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen