Wilhelm Preus kastet seg på første fly Gardermoen da sjansen bød seg til å bli med på Empire`s seilas mot Norge. Kanskje blir han også med et stykke sydover langs norskekysten.
Island kjente geysir Geysirhar sluknet, men lillebroren Stokkurer heller ikke så verst. Hvert 3 -7 minutt blåser den kokende vann 40 meter opp i luften.
Innen vi seilte fra Sagaøya fikk med oss en en rundtur på øya i leid bil. The Golden Circle er en populær rute i området nær Reykjavik som viser noe av hva vulkan øya har å by på. Gullfoss er mektig selv med norske øyne.

Straks tilbake i Norge

«Empire» har kurs mot Tromsø etter syv år på jordomseiling. Her en fersk rapport fra Norskehavet.

Publisert Sist oppdatert

Etter flotte dager på Island har Empire satt kursen mot norsk farvann. Empire ankom Sagaøya 12. august etter en hurtig og kald seilas fra Grønland. Èn uke i Reykjavik gikk fort og ble for Empire`s del avsluttet med Festival Day, som inneholdt både marathon løp, musikkfestival og andre kulturelle aktiviteter i byens sentrum. Da Empire kastet loss fra Reykjavik var det med ett ekstra mannskap om bord. Eivinds kamerat Wilhelm bråbestemte seg for å benytte sjansen før det ble ”for sent”.

Seilasen gikk først over Stakksfjordur for et par dagers besøk i Keflavik, innen ferden gikk rundt Islands sørlige pynt til Djupavogur midt på øyas østkyst. Selv de mindre tettsteder på Island har svømmebasseng og små kulper med varmt vann fra en av øyas mange varme kilder. Etter oppvarming i de varme badene i Djupavogur`s badehall, satte Empire 24. august kursen mot Tromsø – og Norge, for første gang på mer enn 7 år. At det faktisk har gått så lang tid siden vi kastet loss fra Bestumkilen i Oslo føles ganske uvirkelig. Det faste mannskapet er doblet siden Empire satte avgårde fra Oslo og vi har blitt en familie. Tanken på at vi nå skal ankomme Norge – er skremmende! Trolig ankommer Empire Tromsø torsdag 30. august. HJELP! – Vi nærmer oss et ”vanlig liv”. Heldigvis er det nærmere 1200 nautiske mil igjen før vi kan fortøye i Bestumkilen...

Ship O`Hoi – fra 65°51”N 001°32”V, kurs 065, fart 6,5knop Eirik og Marius, Heidi og Eivind – og Wilhelm

empire@sy-empire.com www.sy-empire.com