Rolige forhold om bord gir også anledning til vedlikehold. Arbeidsforholdene i verkstedeter med sin høye luftfuktighet - ikke de beste for liming!
Marius ligger i hardtrening ...
Med temperaturer rundt 30˚C både natt og dag er det deilig med et avkjølendebøtte bad.
Så langt er det kun fisk som er mindre fristende for stekepannen som har funnet veien til Empire. Her et prakteksemplar av en flyvefisk...

Over ekvator for fjerde gang

Søndag passerte Empire ekvator for 4. gang – siden seilasen startet i 2005. Trolig ble dette siste ekvatorpassering for Empire, på denne turen. Planer er ihvertfall lagt for ankomst Oslo engang utpå (den nordlige) høsten - i år!

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Eirik venter spent på om noen finner flakeposten hans. Han har sendt brev både fra det Indiske Hav og fra Atlanterhavet.

EMPIRE: 4. mars klokken 0411(UTC-3) (0811 norsk tid) passerte vi ekvator, fra syd mot nord ved 40˚30”vestlig lengde. Et grått skydekket hadde ligget over Empire som et teppe det siste døgnet. Da vi passerte ekvator var skyene som blåst bort, nymåne og en fantastisk stjernehimmel lyste ned på oss.

Varmt

Vannet holder 28˚C mens det inne i båten og ute er rundt 30˚C – døgnet rundt. Da vi var underveis sydover mot Kapp Horn i 2006 passerte vi ekvator bare 200 nm lenger øst. De to andre ekvatorpassasjene skjedde i indonesisk farvann, underveis til og fra Malaysia/Thailand i henholdsvis 2009 og 2010.

Mot nord

Da vi på dette siste strekket lettet anker ved øya Ascension midt i det sydlige Atlanterhavet var vi usikre på hvor vi skulle seile etter Karibien. Underveis mot Martinique er planene lagt. Trolig bærer det fra Karibien videre mot New York, Maine, Nova Scotia og Grønland, før vi - om været tillater det - forsøker oss mot Svalbard. Planen er derfra å seile mot Tromsø før norskekysten videre sørover står for tur. Kanskje seiler Empire inn Oslofjorden en gang sent i september eller i begynnelsen av oktober.

Stor fest

Ekvatorpassasjen var ikke eneste grunn til festivitas om bord søndag. Eiriks 3 års dag, Marius 1 års dåpsdag og Styrmannens og Kapteinens 1 års bryllupsdag satte ytterligere spiss på dagen. Festmiddagen bestod av – ja akkurat – vår siste ferske gulrot, hermetikk og andre langtidsholdbare finesser. Fisken har desverre fortsatt klart å holde seg klar av Empires cockpit.

Langt strekk

Med god medstrøm sklir Empir mot målet. Dette legget blir et av de lengre på vår lange seiltur. Av denne etappens totalt ca 3100nm gjenstår 1400nm. Vi gleder oss til ferskt kjøtt og andre av landlivets goder. Når ankeret ligger trygt på bunnen utenfor Cul-de-Sac du Marin på Martinique, ser vi frem til å smake på ”fem-dobbel” Linie Akvavit (1 på linie-skipet, 4 på Empire). Det skal fortsatt finnes noen flasker igjen i skipets gjemmer som har vært med hele turen... Kanskje sees vi til høsten

Eirik og Marius, Heidi & Eivind - ...men - planer er til for å kunne endres!

www.sy-empire.com

Gratulerer med dagen, Eirik!!