Selv om vi ventet til høyvann, satt Styrmann med hjertet i halsen da vi seilte inn til St Francis.
I urban Aquarium fikk vi se en mengde fisk og tatt haien i nærmere ettersyn.
På safari fikk vi se 4 av BIG 5, nesehorn, elefant, bøffel og flodhest. Bare leopard har vi til gode.
Blåbær er luksus om bord og nytes og voktes.

«Empire» tilbake i Atlanterhavet

Klokken 0115 natt til søndag rundet "Empire" Afrikas sørligste kapp, Kapp Agulhas. – Vi fikk ikke sett selve odden siden passeringen skjedde på natten, men lyset fra fyret og tettstedet i Struisbaai lyste godt opp på styrbord.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: God Jul og Godt Nytt År fra "Empire", Kapp det Gode Håp – Sør-Afrika. Foto: "Empire".

"Empire" kastet loss fra Port St. Francis øst nordøst for kappet fredag morgen. Værmeldingen lovet litt vel lette vinder, men tiltagende utover søndagen ettersom neste lavtrykk nærmet seg. Det lå an til at vi måtte ankre i le av Kapp Agulhas for å vente til den kraftige vestavinden hadde passert. Da nye gribfiler underveis meldte at lavtykket beveget seg saktere enn først ventet, var det bare å la det stå til. Det fryktede kappet ble rundet for motor i tilnærmet havblikk.

Etter rundingen av Kapp Agulhas kan Empire og mannskap se seg ferdig med Det indiske hav - for denne gang. Ferden over det store havet startet fra Darwin i slutten av juli. Mer enn 6000 nautiske mil er tilbakelagt over dette havet. 14 måneder gammel har Marius tilegnet seg mer enn 9000 nautiske mil med seilerfaring siden "Empire" i begynnelsen av mai kastet loss fra Yamba i Australia, der Marius ble født.

Med rundingen av Kapp Agulhas er Empire tilbake i Atlanterhavet. Det er fem år siden "Empire" sist hadde atlanterhavsvann under kjølen. Den gang rundet hun Kapp Horn for så å seile inn i Beaglekanalen, Patagonia og Stillehavet.

Søndag ettermiddag rundet "Empire" det mer kjente Kapp det Gode Håp, som altså ikke er Afrikas sørligste kapp, men kappet på halvøya syd for Cape Town. Nå venter julefeiring og kanskje nyttårs feiring i Hout Bay i Cape Town. I Hout Bay mønstrer nok ett mannskap... på, før kursen settes over Atlanterhavet, først mot øyene St. Helena og Ascension før norlige deler av Karibien står for tur.

"Empire" og mannskap ønsker alle Seilas' lesere en Riktig God Jul og et Godt Nytt År. Måtte vinteren bli kort og våren komme tidlig for alle båtfolk hjemme på berget.

Seilerhilsen og juleklemmer fra Heidi, Marius, Eirik og Eivind.

Innseilingen til havnen i St Francis var ikke for de skvettne. Vi tok oss god tid til å studere innløpet. Ved høyvann kom Eddie ut i gummibåt for å lese bølgene.