Bli turseiler i Oslo og Stavanger

Vil du forfine kunnskapene dine om turseiling, er muligheten til stede nå.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Langturseiling står i fokus i Stavanger og Oslo i to weekender i november.

Det er ikke så ofte Andreas Holo holder langturkurs lenger – fortatteren av langturboken «Håndbok for langturseilere» har for lengst gått i land fra sin jordomseiling og hverdagslivets plikter har overtatt – men når han først gjør det, holder kurs, pleier det å være rift om plassene. Nå er det to kurs som er under oppseiling – et i Stavanger 14.–16. november og et i Oslo 21. til 23. november.

Begge kursene går over en hel weekend og er på rundt regnet 20 timer, og på denne tiden vil Holo gå igjennom det viktigste man bør tenke på når man legger ut på en tur som er litt lenger en til den nærmeste skjærgården utenfor hjemmehavnen.

Holder seg oppdatert

Selv om jordomseiling er et tilbakelagt stadium, er Andreas Holo fortsatt en ivrig turseiler og skribent som holder seg oppdatert på hva som rører seg innen alt som har med båtutstyr og turseiling å gjøre.

– Jo mer du kan om båten din og alt utstyret du omgir deg med, desto mer selvhjulpen blir du, og det kommer godt med – ikke bare på langtur, men også på en tre ukers sommerferie, sier Holo i kursinvitasjonen.

Kurset koster kr 2100, men seilere som abonnerer på et av bladene til Norsk Maritimt Forlag AS, det være seg Seilas, SEILmagasinet eller Båtliv, får det for kr 1700.