Første etappe av ARC+ er på 865 nm, og det er forventet at båtene vil bruke 5-7 døgn.

ARC+ i gang

Tre norsk båt seiler ARCen med stopp på Kapp Verde.  51 båter startet i går.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Fornøyde seilere om bord på «Zera» under starten av ARC+ på søndag.

For andre gang arrangeres ARC+, et tilbud for seilere som ønsker et stopp på Kapp Verde, og en overfart i mer stabil vind. 51 båter hvor tre av dem er norske. Båtene har kurs for Mindelo på Kapp Verde, en distanse på 865 nautiske mil.

Med 9 m/s fra nordøst og en bølgehøyde på ca en meter, så ble det en rask start fra Las Palmas. De raskeste båtene vil være fremme alt på fredag.

Barnefamilie

«Delphia» er en Bavaria Vision 44 som i vinter ble kjøpt i Kroatia der langturen startet. Tanken er å seile til Karibia, og enten selge båten der, seile hjem, eller sende den på skip.

Jon og Renate Svendsen seiler med tre barn på 5, 7 og 11 år. Båten har en egen blogg, og der kommer det frem at barna koser seg.

– Barna har storkost seg på barneklubb med optimist seiling, prøve av livbåt, besøk på museum og arkeologisk sted. Det var gøy å komme hjem å fortelle!! Jonas har fått seg en ny kompis, Jarek en sveitsisk gutt på 12 år. De har det kjempe hyggelig sammen!! Han har playstation i sin båt, og gjett om det er populært?, står det i bloggen.

Eventyrere

«Time-Out» er en Dufour 43 Classic med Karoline Fure som eier og Trond Bratland Erichsen som skipper. – I begynnelsen av oktober starter vi vårt lille seileventyr rundt Atlanterhavet. Sammen tar vi en liten "timeout" fra jobb og hverdag og seiler fra Gran Canaria. Planen er å krysse Atlanterhavet fra Kapp Verde til Barados når vær og vind tillater dette. Deretter venter Karibien i rundt 6 mnd, før vi igjen krysser Atlanteren, og seiler inn i Middelhavet, skriver de to på båtens Facebookside, som de ikke får tid til å oppdatere, og at turen ikke følger planen.

Innsamling

«Zera» er en Sun Odyssey 469, levert i 2013. Pål Laurantzon og Hanne Hemsen har drømt om en slik tur lenge, og ønsker å gi noe tilbake til deler av verden de seiler forbi. Paret oppfordrer derfor venner, kollegaer, mannskap, gjester ombord og alle som følger bloggen vår underveis til å gi ett bidrag til SOS-Barnebyer.

– Zera er gul og vi er plassert i Cruisingklasse A sammen med de store og raske. Litt overraskende for oss. Nå må vi seile fort. Det blir herlig å komme på sjøen igjen etter 10 dager i havn med seminarer, sikkerhets sjekker, riggsekker, ustyrsinnkjøp, proviantering og fancy dress party. Flott opplegg med seminar og fester fra Worldcruising, skriver paret i båtens blogg.

Alle båtene i ARC+ blir sporet med Yellowbrick satelitt-tracker. Du kan følge båtene her.

Den vanlige ARCen starter 23. november fra Las Palmasm direkte til St. Lucia. Da starter 7 norske båter.

Store dønninger og bra med vind under starten av ARC+ søndag 9. november