«Enigma VII» vant startet ut fra Las Palmas og holder en fart på 8,8 knop i følge trackimgen. Også «Maline» kom godt ut.

Rask kryssing

Nå har starten gått i ARC. Vindprognosene ser bra ut.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: «Maline» IMX-45 med Børre Søraas-Sæther som skipper på vei ut til startlinjen.

Første start gikk i dag kl 10.30 lokaltid, 11.30 her hjemme. I racingklassen stiller to norske båter, begge X-Yachts. Og vi er klare. Det er meldt 18-23 knuter inn på låringen de første 5-6 dagene. Her er det rumbline som gjelder og det kommer til å gå fort!, melder mannskapet på «Maline» IMX-45 med Børre Søraas-Sæther som skipper. «Maline» som seiler ARC for andre gang. Om de klarer å holde en snittfart på åtte knop, vil de klare å krysse Atlanterhavet på to uker, og være på St. Lucia 8. desember.

Også mannskapet på «Enigma VII» med Per Arne Nilsen som skipper er også klare for en rask overfart. Båten, en X-55 vil nok være først fremme av de norske. Det deltar 22 båter i Racing-klassen. «Enigma VII» er den nest største. «Aglaia» på 77 fot er klassens største båt. Det er også en større racingklasse hvor det bla. starter en 100-fots Farr og en Volvo 70 starter, og som har sjansen til å sette ny rekord for den 2700 nautiske mil lange overfarten.

Turklassen starter kl 11.00, en halvtime senere enn racing-klassen.

Du kan følge overfarten her.To båter tyvstarter i går.

Mannskaper på «Enigma VII»  klare for start.