«Eleonora 2» krysset mållinjen i St. Lucia 1. desember etter 10 døgns seilas fra Kapp Verde.
«Nomad IV» brakk bommen under RORC Transatlantic Race fra Lanzarote.
Finnene satte ny rekord i turseilasen ARC.

Ny rekord i ARC

Den finske gjengen i «Leopard 3» har nådd St. Lucia på rekordtid, men var ikke først i mål.

Publisert Sist oppdatert

Mens hovedfeltet har seilt halve distansen på 2800 nm fra Las Palmas til St. Lucia er 100-fots «Leopard 3» i havn etter 8 døgn, 14 timer og 39 minutter. Det gir en snittfart på nesten 14 knop. Rekorden, satt i fjor, var på 10 døgn og 21 timer. «Leopard 3» er bygget som en Volvo 70, bare 30 fot større. Den har alt som skal til for å gå fort.

Les mer om «Leopard 3» her.

Ikke like heldig

Det er flere Atlanterhavs regattaer. 30 november startet RORC Transatlantic Race fra Lanzarote, etter to dagers utsettelse. Regattaen arrangeres sammen med International Maxi Association. Favoritten, «Nomad IV», en Finot-Conq på 100 fot, kunne krysset Atlanteren like kjapt som «Leopard 3», men den franske båten brakk bommen i går, og har snudd. RORC Transatlantic Race er en regatta, og ikke en turseilas, og burde kanskje vært racet finnene burde stilt opp i.

Først til St. Lucia

Om målet var å bli den første båten i havnen på St. Lucia, så ble ikke dette målet nådd. «Leopard 3» satte rekord, men var ikke første ARC-deltager i havnen. Det var «Eleonora 2», en Alubat Cignale 18 som deltar i ARC+. ARC+ båtne startet to uker tidligere, og hadde et stopp på Kapp Verde. Tre norske båter deltar i ARC+. «Time-out», en norsk Dufour 43 Classic melder på Facebook at de har en liten dag foran baugen.

Les mer om ARC+ her.