Vinnerne fikk gavekort til middag og lunsj på Holmsbu spa- hvor dekan ankomme rett på brygga med egen båt.
Aftersail på The Pipe.
Slemmestad.
"FRITT FRAM!" har vind der ute.
Steinar Waler, Audun Gjøstein og Haakon Jørgensen fra "Just 4 Fun" fikk premiene utdelt på aftesail-en på The Pipe pub i Slemmestad.
Salona 34 "just for fun".
ikke et vindpust her.
Litt krusninger på sjøen og drag i lufta i begynnelsen.
Denne isklumpen datt ned da seilte ble heist opp! Greit å passe hodet når man heiser islagte seil..
Det var ganske så stille ved merket da vi rundet.
At man har hele fjorden å ta av betyr ikke at man likevel ikke må oppi hverandre ..:)..
Det var godt med tid til å nyte det fine lyset denne ettermiddagen.
Start og målgang var utenfor Slemmestad.
Ti minutter til start. Foto: Gunnar Pharo.
Steinar Waler, Ørjan Huusbye og Gerard Mccbe, alias "Melges 24/7 Sailing Team"
"Just 4 fun" ved Ramtonsgrunnen.

Stille og kaldt på fjorden

Til tross for ti blå på termometeret møttes rundt 30 seilere i Indre Oslofjord til romjulseilas søndag.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Oddvar Eide og Marte Lohne Ruud i "Exciter", med "just4 Fun" hakk i hæl. Foto: Linn Krogh Hansen

Slemmestad;

I nydelig, men kaldt  vintervær, deltok fem båter og rundt 30 seilere i årets romjulseilas for kjølbåter i Oslofjorden. To båter var fra Røyken og Hurum, én fra Asker, og to kom fra henholdsvis Frognerkilen og Bundefjorden. Undertegnede deltok som mannskap hos huringen Oddvar Eide i Scanmar 33 "Exciter", sammen med Daniel Ingebretsen og Marte Lohne Ruud.

Isfaste båter

Opprinnelig hadde 10-11 båter meldt sin interesse, men av disse valgte flere å trekke seg på grunn av usikkerhet rundt oppmøtested, islagt havn og kulde. Flere av de lokale båtene var dessuten innelukket i is, og hadde dermed ikke noe annet valg enn å stille som mannskap på de andre båtene.

Oppmøte var opprinnelig planlagt til Sætre havn, slik det var i fjor.  På grunn av frosten de siste dagene hadde imidlertid isen lagt seg såpass tykk  at det ikke var mulig å komme til innerst i havna på regattadagen. Nytt møtested var derfor Odden marina i Slemmestad, hvor det var isfritt og kortere vei for dem som kom fra Bundefjorden og Asker. Herfra ble det seilt i bane fra Slemmestad opp til Ramtongrunnen og ned til Klokkegrunnen og tilbake.

Med tilnærmet null vind ifølge værmeldingen var det et bonus at det blåste et tre-fire knop på det meste, som var nok til at halvparten av båtene kom seg i mål før makstiden på 2,5 timer var nådd.

Båtene på vei utover fra Slemmestad. Foto: Gunnar Pharo.

Knepen seier

Etter å ha vunnet to ganger på rad var det flere som ønsket å ha Audun Gjøstein og hans mannskap på First 40,7 -båten “FRITT FRAM!” bak seg. Og i år skilte det kun hundredeler mellom askerbåten og Røyken seilforenings nye Melges-lag “ Melges 24/7 Sailing Team” med Steinar Waler som skipper. 40-foteren var et stykke foran Melgesen, men om det var nok til at de ville ta seiren på utregnet tid var uklart inntil det siste. Faktisk måtte det finregning til for å utpeke vinneren i den ellers så uformelle regattaen i år.

– Her må vi regne på nytt, og ta med sekundene også, konkluderte Gjøstein etter den første utregningen. Men det ble igjen seier i Gjøsteins favør, med knappe 0,7 poengs margin denne gangen.

Middag på Homsbu

Quality Spa & Resort Holmsbu sponset i år første- og andre premien, som besto av gavekort på henholdsvis tre retters middag for to personer, og lunsj for to personer. Kortet har et års gyldighet, og med spahotellets store gjestebrygge er det enkelt og praktisk å ankomme med båt til hotell og restaurant det meste av året.

I tillegg ble det loddet ut en praktisk premie til en tilfeldig deltaker fra Nesodden-firmaet MissCaptain. Denne gikk til Haakon Jørgensen, lukemann på "Just4 Fun".

Den kjølige seildagen ble avsluttet med en kort Aftersail og premieutdeling på The Pipe pub i Slemmestad, som ligger strategisk til i forhold  til gjestehavnen. Til tross for kulda og lite vind var stemningen god. Ikke minst var “debutanten” fra Bundefjorden, Bavarira  Match 35 “Sons of Hurricanes” med åtte personer om bord, fornøyde over å komme over fjorden i kulda for å seile litt.

Se flere bilder fra Romjulseilsen ved å klikke på lenken til billedspesialen.