Lystbåter i båthallen på Bygdøy? 

Vil lystbåtene få sitt come back på museet på Bygdøynes?

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Nærmere enn her på bildet kom RS 14 «Stavanger» ikke Båthallen på Bygdøynes som vi ser her til høyre på bildet.(Foto: Henrich Nissen-Lie)

Det er besluttet at Redningsselskapets RS 14 «Stavanger» ikke vil få sin endelige havn i Båthallen ved Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes i Oslo, slik det opprinnelig var tenkt. Det kan imidlertid bety at det er blitt nytt håp om at lystbåtene får sitt come back på museet.

Det har lenge vært uklart hva som skulle skje med den store samlingen av de norske, tradisjonelle kystbåtene og lystfartøyene ved Norsk Maritimt Museum. Alle båtene som var utstilt i Båthallen, har lenge vært midlertidig lagret i en av Marinens haller i Horten.

Hva som skulle skje med disse båtene var usikkert ettersom museet ikke hadde plass til dem og heller ikke midler til å bygge noe nytt på Bygdøynes. Redningsselskapets «Stavanger» ville kreve det meste av plassen i Båthallen.  

Norsk Maritimt Museum har allerede det gjeveste av alle de gamle redningsskøytene,  RS «Colin Archer»,  den første av Archers mange seilskøyter i Redningsselskapets tjeneste. Båten er i full stand og drives som et levende stykke museum hver sommer.  

Hva som nå vil skje med «Stavanger» er ikke endelig bestemt, men Redningsselskapet og museet arbeider for en alternativ løsning for bevaring av fartøyet. Det fremgår av en pressemelding fra museet.