Appen fungerer på smarttelefoner og nettbrett.
Appen er tilgjenglig i AppStore og Google Play.

Betal havneavgift med mobilen

Gomarina gjør det enklere for både gjester og havner.

Publisert Sist oppdatert

Gomarina er en app som gjør det mulig å betale havneavgiften uten å forlate cockpiten. Systemet ble demonstrert på Sjøen for alle. Det er utviklet av IT-selskapet WTW i Trondheim som også har laget løsninger for bilparkering, ladning av elbiler og for legekontorer.

Nytt system

– Vi er i oppstartsfasen men vi er i gang i havner i enkelte Norge og Sverige. Danskene jobber vi også med, men det er tyngre, forteller Rune Korshavn.

Gomarina har ubegrenset med muligheter. Det gjør langt mer enn å kun håndere havneavgift. Det kan gi en bedre styring av havneanleggets fasiliteter med dusj og vaskemaskiner. Gi kode til WC osv. På messen er det satt opp en bom som viser systemets potensial. Med en gang betalingen er gjennomført, åpnes bommen.

Enklere for havner

For å bruke systemet må båteierne laste ned en gratis app. Den gir deg muligheter for å se om det er ledige plasser, før du kommer frem. For å betale må du opprette deg som bruker. Det inkluderer bilde av båten. Systemet vil da gjøre at havnekapteinen sitter med komplett liste over båtene som er på besøk, og hva slags båter som ligger i havnen.

– Systemet gjør det enkelt for havner å informere gjestene. Med få tastetrykk kan man sende meldinger til gjestenes mobiltelefoner for å orientere om hendelser av interesse, forteller Korshavn.

Tar en kutt

Gomarina gjør det enklere for båteiere å betale, og enklere for havnekapteinen å ha oversikt over gjestene. Havnene sparer arbeidstid, og slipper også unna med kostbare installasjoner. WTW tjener penger på å ta en kutt fra pengeoverføringene gjort i systemet.

APP: Appem er enkel i bruk. Du kan legge inn flere båter, og flere betalingskort om du ønsker. Listen over havner er foreløpig begrenset.