Det blir mye å velge blant for barna som legger søndagsturen til Norsk Maritimt Museum søndag: Skattejakt, piratjakt for de modige, eget båtverksted, film og video.
Anders B.Wilse, en av Norges mest kjente fotografer, ble født for 150 år siden. Nå viser Norsk Maritimt Museum en hel del av hans berømte skipsfotografier tatt på fotografens mange reiser rundt om i Norge.

Familiesøndag på Maritimt Museum

Søndag 26. april blir det mye spennende for hele familien på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes i Oslo (det tidligere Sjøfartsmuseet) har mye nytt å by på nå etter at «Sjøfartsmuseet» er blitt en del av Norsk Folkemuseum. To nye utstilinger er åpnet for kort tid siden. På museets eget verksted er det bygget en vakker rosjekte med tradisjonelle linjer og etter den originale byggemetoden.

Også barna har fått sitt eget verksted der de får bygge små trebåter under kyndig veiledning fra klokken 12 til 15. Søndag kan museet også friste barna med besøk av Petra Piratjeger. Hun dukker opp flere ganger i løpet av dagen. Modige piratjegere mellom tre og syv år får sjansen til å prøve seg som pirater. Litt mindre skummelt blir det å styre sin egen lille båt inne i museets basseng. Barna får også se film og kan tegne vennene i Lunvik i museets nye Eliasrom.

For de eldre vil nok blir nok møtet med arkeologen som har stått for utgravningen i Bjørvika i Oslo interessant. Videre er det nettopp åpnet en stor utstilling av skipsfotografen Anders B. Wilses fotosamling. Supervideografen i auditoriet viser også audiovisuelle programmer. Her kan du blant annet se panoramafilmen «Med havet som levevei».

Du finner mer informasjon på: www.marmuseum.no