JENSEN: Flåten «Jensen» skal frakte «Maud». (Foto: Jimmy Cornell)
MØTE: Jimmy Cornell møtte Jan Wanggaard i Cambridge Bay (Foto: Jimmy Cornell)
MAUD: Forsøkene på å heve «Maud» er i gang i Cambridge Bay. (Foto: Jimmy Cornell).

Besøkte Maud-prosjektet i Cambridge Bay

En langturseiler og en tusenkunstner møttes i Cambridge Bay.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: «Aventura» ligger longside utenpå «Tandberg Polar» som skal slepe «Maud» tilbake til Norge. (Foto: Jimmy Cornell).

Langturseileren Jimmy Cornell rapporterer nå at han er vel igjennom Nordvestpassasjen med sin langturbåt «Aventura». De har krysset polarsirkelen igjen på vei sørover, og de er på god vei til Nuuk på Grønland som ligger 120 n mil unna. De har dermed seilt gjennom den til tider ugjennomtrengelige passasjen nord for Canada fra vest mot øst.

Underveis i passasjen har de blant annet besøkt Gjøahavn, der Roald Amundsen tilbrakte to vintre i påvente av å kunne seile igjennom Nordvestpassasjen.

De var også innom Cambridge Bay, der seileren, designeren og kunstneren Jan Wanggaard akkurat nå er i gang med å forsøke å heve Amundsens polarskute «Maud», for så å bringe restene av båten tilbake til opprinnelseshavnen, Vollen i Asker.

De to hadde et møte og en prat der om prosjektet, og Cornell konkluderer i sin blogg med at om de lykkes i å heve «Maud» denne sommeren, må de vente til neste år med å forsøke å frakte skuta tilbake til Norge.

Om ikke lenge fryser passasjen igjen for vinteren.

Jimmy Cornell er på sin side på vei sørover med «Aventura», og planen hans er å ta båten til Kanariøyene og overvintre der. Garantert varmere enn i Cambridge Bay.