VINDSTILLE: Det hender at Nordsjøen ligger blank og seilene er slappe.
PLATTFORM: Oljeinstallasjonene i Nordsjøen har en sikkerhetsavstand på 500 meter. Ikke seil for nær.
NOE I VENTE: Det er ennå fint vær og seilasen er behagelig, men væromslag venter i horisonten.
MEDVIND: Med god bør styrer Thor Christian Jensen Patos over Nordsjøen. De tre om bord gikk to timer på, to timer i cockpit og to timer under dekk.
FEST: På Boatingen i Lerwick er det alltid god stemning.
HAVNEN: Seilerne pakker seg sammen i den lille båthavnen i Lerwick sentrum. På den nordlige siden av kaien er det mer plass, men også en mer åpen havn som kan bli skvalpete med harde vinder fra nord.

Nordsjøens mange ansikter

Vikingene seilte over i små, lave båter. Mange har rodd over, snekker har tøffet over og flere nordmenn bruker Nordsjøen som testområde før de legger ut på sin første langtur. Vi gir deg tipsene.

Publisert Sist oppdatert

Nordsjøen kommer i mange varianter. Alt fra monsterhistoriene der oljeplattformer må evakueres på grunn av vind og bølger, til solbrille- og tøffeldager på dekk når bare motor duger som fremkomstmiddel vestover.

Historiene er like mange som det er seilere, og det er veldig mange som vender tilbake uansett hvor skremmende den første turen har vært. Seilere har befriende kort hukommelse, og drømmen om å seile inn til nye kyster, selv om en har vært der før – og over et hav, er ofte sterk. For havet endrer seg og gir alltid seilerne er helt ny opplevelse. Det trekker mange.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER