Langtur kan bli virkelighet

SEILE HIT: Er det virkelig mulig å seile hit i egen båt? Ja, sannsynligvis. Hvis du virkelig vil, prioriterer riktig og jobb hardt for det.
FORSKJELL: St. Anne, Martinique: Det er plass til begge på samme ankerplass. Begge har krysset Atlanteren og i grove trekk sikkert opplevd det samme. Budsjettene er imidlertid veldig forskjellige.
SMÅ: Eldre, små båter uten stor økonomisk verdi kan også krysse et stort hav. Her den minste delen av segmentet.
DRØMMEN: Salt Whistle Bay, Mayreau. Jolle er på stranden og eventyret venter.
SKIFERIE FARVEL: Det kan bli nødvendig å vinke farvel til andre gleder for en tid. Å kunne prioritere hardt er veien frem - spesielt hvis man har en ordinær arbeidstager-økonomi som utgangspunkt.
SELG: Mange familier har to nyere biler. Selger du dem begge og kjøper én som denne i stedet, kan du spare nærmere 100 000 kroner i året. Det er et stort skritt mot målet!

Slik får du råd til å finansiere drømmen din

Du kjenner sikkert drømmen om å seile ut i verden i et år eller mer. Men hvordan i all verden får man råd? Det er mulig for de fleste.

Publisert Sist oppdatert

Her er en god og en dårlig nyhet – la oss ta den dårlige først: Penger er, uansett hvor ubehagelig, kjedelig eller besværlig det enn måtte være, en nødvendig bro fra drøm til virkelighet. Det er først i det øyeblikk du begynner å handle aktivt i forhold til økonomien, at du er på vei til å gjøre langtur-drømmen til virkelighet. Vil du ut og seile, må du altså ta spørsmålet om penger alvorlig.

Den gode nyheten er at det er mulig for de aller fleste å få det til – hvis de virkelig vil.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER