På vent før Stadhavet

KVELDSSTEMNING: Kveldstemning på Silda. Vær oppmerksom på at mange benytter nattetimene til å gå rundt Stad fordi vinden ofte er roligere da. Legger du deg utpå noen kan det være greit å undersøke om de har slike planer.
RUNDT STAD: Det er greit å vente på rolige værforhold når man går rundt Stad. I greit vær er det iganske uproblematisk og distansen er ikke mer en cirka 30 nautiske mil. Her under seilas sørover.
VARIERENDE: Stad kan være krevende. Vind og sjø skifter stadig retning og kommer i konflikt med hverandre. Ofte er det best å gå for motor med redusert seilføring.
TRIVELIG STED: Silda er en billøs øy og et trivelig sted å være ? enten det nå er i påvente av riktige forhold for å gå rundt Stad eller bare for å nyte freden og roen.
UT MOT HAVET: Fosnavåg er et greit mål om du har gått rundt Stad. Herfra er det god utsikt mot storhavet og Stad. Statue «Fiskarkone med barn».
GOD HAVN: Selv om Silda ligger midt i Sildegapet, er det nesten forbausende lunt. I Nordsildehamn er det anlagt gjestebrygger med plass til cirka 40 båter.
HAVFRUE: Pass på å ikke la deg forstyrre av den vakre havfruen som sitter på et lite skjær rett ved moloen. Der sitter hun, vakker som en vårdag og ønsker deg velkommen.
KLOSTERET PÅ SELJA: Selja, med klosterruinene, ligger bare noen få nautiske mil unna Silda, og er vel verd et besøk. Du kan drikke av ungdomskilden her.
SØRSILDEHAMN: Det er også gjesteplasser i sør-havnen, men ikke anbefalt for dem med seilbåt. Her ligger den trivelige restauranten og puben Skjærbuda.
LUMSK TÅKE: Vær oppmerksom på at tåken ofte kommer raskt i området Rundt Stad. Her har den tatt tak ved broen over til Runde, like ved Fosnavåg.
SELJE: Selje har en fin og trivelig gjestehavn og turen rundt Stad er bare marginalt lengre herfra. Selje har en fantastisk badestrand og fint Spa-hotell.
FOSNAVÅG: Kommer du fra sør er Fosnavåg et greit mål, cirka 30 nautiske mil fra Silda. Her finnes alle fasiliteter båtfolk kan ønske. Innseiling via Søre Vaulen er smal, men svært godt merket.

På Silda samles seilerne

At båtfolk er opptatt av været er en kjent sak, men få steder blir dette mer debattert enn på Silda.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER