Fiskeværet Rognaldsvåg

EN IDYLL: Rognaldsvåg er etter vår mening et av de fineste stedene i Sogn og Fjordane. Ikke minst på grunn av de storslåtte og vakre omgivelsene. I bakgrunnen Harefjellet.
HAVNER: Rognaldsvåg i sogn.
UTSIKT MOT ALDEN: Ta turen over broen til Rognsøya, midt mellom de to havnene. Herfra er det god utsikt, blant annet mot Alden ? Norskehesten.
TETT I TETT: I Rognaldsvåg ligger sjøhusene og naustene tett i tett, og vitner om at det i sin tid var et travelt fiskevær. Bebyggelsen fremstår som velholdt og pittoresk.
SIKT PÅ KINNAKLOVA: Rognaldsvåg ligger like ved sagaøya Kinn. Sikter du mot den karakteristiske Kinnaklova treffer du Rognaldsvåg.
YTTERST IDYLLISK: Rognaldsvåg ligger helt ute i havgapet. På fine kvelder kan man fra moloen glede seg over sola som går ned i havet.
VED FRYSEKAIA: Det er to havner i Rognaldsvåg. Den ene har ikke gjesteplasser, men ved å spørre om tillatelse kan man ligge trygt ved den gamle frysekaia.

Midt i smørøyet

Naturen i Sogn og Fjordane er storslått og dramatisk. Mellom storhavet og en majestetisk fjellverden ligger perlene på rekke og rad. Midt i smørøyet er det vakre fiskeværet Rognaldsvåg.

Publisert Sist oppdatert

De store variasjonene i landskapet er noe av det som gjør området fascinerende. Her kan seilere bryne seg på selve storhavet, søke mot de avsidesliggende havnene ytterst i havgapet eller finne en trygg havn i en lun vik. Du kan dra på oppdagelsesferd mellom tusenvis av øyer, holmer og skjær. I Sogn og Fjordane kan du finne en havn for deg selv, eller du kan søke fellesskap med andre båtfolk i en av de mange etablerte gjestehavnene.

Uansett er kulissene storslåtte. På yttersiden er det forblåst og goldt, men likevel vakkert og frodig. Som i en protest mot vær og vind klorer viljesterke blomster seg fast og danner små, fargerike oaser der det er lunt. Ikke bare er det majestetiske fjell på fastlandet, men midt i havet ligger det også en fjellverden. Markante fjell som reiser seg rett opp fra havet og er blitt til kjente seiligsmerker; Alden, Batalden, Kinn og mange flere.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER