Seilbåtcharter

BEHAGELIG: Vi målte et par og tyve grader i vannet og 25 i luften utenfor Athen 1. november i år.
DET GODE LIV: Seilferie er det gode liv og mulighetene er mange. Å være på riktig sted til riktig tid er imidlertid viktig for å få en god opplevelse.
UTNYTT SESONGEN: Båtleie, reiser og tilgjngelighet i havner er ofte bedre om du reiser i endene av en høysesong, mener Caroline von Simson i Inspirateur.
KROATIA: De senere årene har Kroatia seilt opp til å bli et av de aller mest poplære områdene for seilcharter.
SNORKLING: Å snorkle er populært når man er på seilferie, og forholdene er flotte på et sted som Tonga i Stillehavet.
GRENADINENE: Det sørøstlige Karibia er populært om vinteren. Her fra Union island.

Et farvann for enhver årstid

Temperatur, vindstryke, havneplass og priser kan variere sterkt fra én måned til en annen, også i sydligere farvann. Ofte kan det lønne seg å reise litt utenfor høysesongen for å få mest ut av seilferien.

Publisert Sist oppdatert

Karibia dominerer om vinteren, mens Middelhavet, fortrinnsvis med Hellas og Kroatia i spissen, tiltrekker seg brorparten av seilturistene i sommerhalvåret. Når chartersesongen avsluttes i Kroatia i oktober og november i Hellas, begynner samtidig hovedsesongen i Karibia.

Typisk er at det i perioden fra sommeren frem til jul seiles i det østlige og sydlige Karibia, det vil si områdene rundt Grenadinene. Ved juletider er som regel orkansesongen i de nordvestlige områdene over, og da seiles båtene opp til de populære områdene rundt Jomfruøyene. Flere av de større båtene som deltar i Atlantic Rally for Cruisers (ARC), er charterbåter som bruker det transatlantiske rallyet fra Las Palmas til St. Lucia som transportetappe mellom sommersesongen i Middelhavet og vintersesongen i Karibia.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER