Øygholmen

ØYGHOLMFLØA: Selv med havet rett utenfor gir den store bukta le under de fleste forhold.
NILEN: Innenfor den høye holmen blir sundet Nilen snart for grunt for seilbåter. Men med motorbåt og jolle kan man komme igjennom inn til Blindleia.
EKSPEDISJON: Farvannet omkring Øygholmen er til dels grunt og innbyr til spennende ekspedisjoner med jolle og kajakk.
LONGSIDE: Havnen byr på mange flotte longside-plasser med naturlige «brygger».
UTFORSKNING: Etter et mislykket forsøk på å finne en vei til Kalvøyas indre, fant vi endelig en gjengrodd sti innerst i den grunne Hummervika.
VÆRFAST: Ikke noe problem å ligge værfast med «egen» brygge og strandtomt!
KALVØYAS INDRE: Lite bebyggelse, tett og vill skog og dype kløfter – og velholdte stier, byr på flotte turmuligheter for den som finner veien inn hit.

På utsiden av moloen

Holmer og skjær ligger langs Sørlandskysten som en molo mot Skagerraks villskap, og noen av de aller fineste havnene finner du på utsiden av moloen.

Publisert Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å seile Strekningen Lillesand–Kristiansand uten å gå Blindleia. Vi skal ha veldig dårlig tid – som vi helst ikke bør ha på seiltur – for ikke å lokkes inn i denne velbeskyttede leia som på ingen måte ender blindt. Til tross for stor båttrafikk og altfor mange hytter, eller snarere landsteder, har Blindleia fortsatt beholdt sin sjarm.

Og det er sjarmen som lokker oss, langt oftere enn behovet for skjermet farvann. Lange strekninger av den er faktisk også seilbar, og hva er vel mer sjarmerende en solskinnsdag enn å gli langsomt og stille tett på land i bare noen få knop? Stille var vel kanskje en drøy drøm, hyttefolket har det alltid travelt virker det som, og skal alltid så fort frem i sine RIB-er med hundrevis av hester på hekken, at de antagelig ikke ser fartsgrenseskiltene med fem knop i de smaleste sundene!

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER